Vés al contingut
x

Desapareixen els Serveis de Salut Mental del CAP La Mina

13 novembre 2013

Des d'aquest mes d'octubre, el barri de La Mina perd els serveis del Centre de Salut Mental d’Infancia i Adolescencia (CSMIJ) i part del Centre de Salut Mental d'Adults (CSMA), que només manté una unitat reduïda de diagnòstic.

El Departament de Salut de la Generalitat ha traslladat el equips de tractament al CAP de Ramón Turró

La reestructuració del servei s'inicia amb el trasllat del Dr. Pedro Lorente, psicòleg molt coneixedor de les problemàtiques del barri, que fa que l'equip de diagnòstic del CSMA perdi a un dels seus dos psicòlegs. Iniciat el mes d'octubre s'elimina completamant el servei d'atenció a la infància i la joventut i es deriven tots els cassos infantils i juvenils i els tractaments a adults als Serveis de Salut Mental del CAP Ramón Turró.

Al CAP La Mina ara només es manté el servei de diagnòstic del CSMA, format per un psicòleg i una infermera.

El nivell d'incidència de les patologies de salut mental al barri de La Mina és molt significatiu i la coordinació des de la proximitat de serveis socials, educatius i de salut mental que actuen al barri és cabdal alhora de detectar patologies. Aquesta proximitat també resulta de vital importància en el moment d'aplicar els tractamets; tant per els professionals de salut mental que coneixen l'entorn del pacient i estableixen una relació basada en la confiança com per els usuaris, que no evidencien que van a un especialista de salut mental sino que anaven al metge i per tant no quedaven estitmatitzats per la seva malatia.

Devant d'aquesta nova pérdua, la ciutat i el barri ha començat a mobilitzar-se per a reclamar la restitució dels serveis. 

Així, l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, en comunicat de premsa,  manifesta el seu rebuig absolut a la retallada del servei d'atenció Psicològica i Psiquiàtrica del CAP de la Mina de Sant Adrià i demana a la Conselleria de Salut i al Govern de la Generalitat, restituïr els serveis de Psiquiatria i Psicologia tant d'adult com infantil-juvenil del Cap de la Mina. El grup municipal de d'ICV-EUiA presentarà en els propers dies una moció a l'ajuntament sobre aquesta qüestió

Des de la Plataforma d'Entitats i Veïns  manifesten la preocupació del moviment associatiu del barri devant aquesta nova retallada i encoratja a l'Ajuntament a que faci tot el possible per a recuperar aquests serveis per al nostre barri

 

 

_varis

_varis

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
CAPTCHA Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.