Vés al contingut
x

El Consorci de la Mina dotarà el barri d'un cos d'agents cívics

1 gener 1970

És un dels tretze projectes del pla d'actuació social que surten a concurs pel 2008.

El Consorci del Barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs ha fet públics tretze projectes emmarcats en el pla d'actuació social, que sortiran a concurs aquests dies i que les empreses adjudicatàries hauran de posar en funcionament el 2008. En aquest catàleg, que combina iniciatives noves i de ja consolidades, destaca la voluntat de dotar el barri d'un cos d'agents cívics. Una avaluació externa del pla de transformació del barri i programes d'integració sociolaboral també hi destaquen.

Després de Santa Coloma de Gramenet, primer, i de Badalona, després, ara és el torn del barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs de poder estrenar un cos d'agents cívics. De moment, però, al barri adrianenc només es tracta d'una voluntat del Consorci del Barri de la Mina, com a programa més destacat d'un conjunt de tretze projectes emmarcats en el pla d'actuació social pel 2008 i que l'ens traurà a concurs aquests dies per a les empreses interessades a oferir aquests serveis.

La responsable de l'àrea social del Consorci de la Mina, Carme Ferran, va apuntar fa alguns dies que la prescripcions tècniques del contracte que haurà de regir el servei d'agents cívics preveu que aquest cos estigui format per dues persones informadores a mitja jornada, en torns de matí i tarda, més una educadora social a jornada completa, que farà també una tasca de coordinació. El servei, que en línies generals té l'objectiu de millorar la convivència i fomentar conductes cíviques, es portaria a terme de dilluns a divendres, sense tancar per vacances, més enllà de les festes del calendari laboral vigent. Els integrants d'aquest cos cívic participarien en les activitats del territori i en proposarien d'altres d'escaients, a més d'informar de les normatives municipals, recollir consultes i suggeriments dels veïns, detectar desperfectes i situacions incíviques o degradants i informar de possibles solucions, i col·laborar en la detecció de casos d'absentisme escolar, per informar-ne els cossos de seguretat competents.

A banda d'aquest projecte, en el nou catàleg d'actuacions socials que el consorci pretén implantar l'any que ve, també destaca la posada en marxa d'un servei, extern a l'ens, de consultoria i assistència al projecte d'avaluació del pla de transformació del barri de la Mina. Iniciatives d'integració sociolaboral i de dinamització comercial completen el conjunt de programes que l'entitat municipal va treure a concurs fa uns quants dies.

El 7 de desembre serà la data límit perquè les empreses interessades a oferir aquests serveis presentin el seus projectes al consorci. El 19 de desembre s'iniciarà l'anàlisi de cada proposta i, el dia 21, avaluant amb la mateixa importància criteris tècnics i econòmics, s'adjudicarà finalment el servei a l'empresa guanyadora, per tal que, a partir de l'1 de gener del 2008, es posin en funcionament la major part d'aquests programes.
Enllaç relacionat

>>El Punt

Ajuntament de Sant Adrià de Besòs

<p>Adreça: Plaça de la Vila, 12</p>
<p>Telèfon: 933 812 004</p>
<p>Fax: 933 817 056</p>
<p>Correu electrònic: <a href="santadria@sant-adria.net">santadria@sant-adria.net</a></p>
<p>Web: <a href="http://www.sant-adria.net/&quot; target="_blank">http://www.sant-adria.net/</a></p&gt;
<p>Xarxes socials:</p>
<p> - Facebook: <a href="https://ca-es.facebook.com/ajuntamentsantadria&quot; target="_blank">@ajuntamentsantadria </a></p>
<p> - Twitter: <a href="https://twitter.com/ajsantadria?lang=ca&quot; target="_blank">@AjSantAdria </a></p>

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
CAPTCHA Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.