Vés al contingut
x

El Público construeix un retrat del barri a partir de quatre realitats que hi conviuen

6 setembre 2017

El barri atrau mirades alienes per diferents motius d'actualitat. En aquesta ocasió, ha estat el mitjà de comunicació El Público qui, a través de l'article "Retrat d'un barri oblidat: Les mil Mines", ha fet un recorregut per algunes de les realitats que el conformen i per les múltiples maneres de viure-les.

     

      

 

"Per a cada veí, La Mina és una cosa diferent", assegura en Josep Maria Monferrer, una de les figures que dóna veu a l'article que El Público va dedicar recentment al barri. I aquesta és precisament la idea central del text: mostrar la pluralitat d'un espai que és divers i complex.

La publicació, "Retrat d'un barri oblidat: Les mil Mines", ofereix una imatge des de quatre perspectives diferents: la dels blocs Venus i Saturn, la dels blocs Mart, Llevant i estrelles, la de La Mina vella i la nova zona residencial. I ho fa através de les declaracions dels propis veïns, que adverteixen: "El fil conductor de la història de La Mina continua sent l'especulació urbanística, no pas el narcrotràfic".

"La Mina, l'habitació dels mals endreços", hi podem llegir. De la situació social, de la necessitat d'apoderar al moviment veïnal, del passat, dels estigmes i de la salut comunitària també se'n parla per acabar de retratar la "peculiar normalitat" que s'hi viu al barri.

_varis

_varis

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
CAPTCHA Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.