Vés al contingut
x

Les lluitadores del barri

14 abril 2018

Els èxits del Club de Lluita Olímpica La Mina no passen desapercebuts. El passat mes de juliol La Directa va fer un reportatge en clau de gènere de la pràctica d’aquest esport a La Mina.

Ser noia i practicar lluita olímpica no és senzill ni habitual. De fet, del total de llicències a Catalunya (400), el volum de dones no representa ni el 10% (39). A La Mina, encara menys, un 6% (4 de 70) . Tot i així, de la seva mà han arribat diversos èxits del club, com les recents victòries als campionats d’Espanya per part de dues elles.

Aquest mitjà de periodisme cooperatiu per a la transformació social aprofita el fil de les lluitadores per fer una introducció a la història del nostre barri i fer-ne una radiografia a nivell educatiu i social. Amb la col·laboració de Josep Maria Monferrer (arxiu històric de La Mina) i Daniel Martínez Heredia (director del Casal Cívic), la periodista Clara Macau ens relata com el barri va ser construït a finals dels 60 i principis dels 70 per reallotjar barraquistes, com ha evolucionat la demografia i el nivell d’estudis de la població i quins canvis urbanístics s’han fet i s’esperen en el futur.

Tot això sense oblidar-se d’explicar-nos les bases d’aquest esport poc conegut, que tot i la seva forta masculinització, no ha suposat a les integrants de la secció femenina del Club de Lluita Olímpica La Mina motiu de discriminació en cap sentit, més enllà d’algun desafortunat comentari sexista pel carrer. El que si els ha suposat, més enllà dels èxits individuals i el sentiment de col·lectiu, és un motiu més per seguir estudiant. Sense bones notes, no hi ha lluita. I sense lluitadores, no s’entén La Mina.

desdelamina.net

logo_ddlm.pngAdreça: Carrer Mar s/n

Telèfon: 933 811 578

Correu electrònic: info@desdelamina.net

Web: www.desdelamina.net

Xarxes socials:

- Facebook: @desdelamina

- Twitter: @desdelamina

Descripció del servei: Projecte de dinamització comunitària nascut al 2003 i encarregat de crear un canal de promoció de la vida al barri, on tothom pugui participar-hi.

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
CAPTCHA Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.