Vés al contingut
x

XANCLETES LILES :: Bloc Violeta

14 juliol 2015

Durant aquest mes de juliol ens hem plantejat fer un bon grapat d'articles on poder conèixer, compartir i reflexionar com s’està treballant actualment la qüestió de gènere, el feminisme i les seves propostes entorn de la transformació social.

Avui us convidem a conèixer al Bloc Violeta, un grup d'activisme feminista de Badalona.

 

El Bloc Violeta és un grup feminista no mixte de Badalona, impulsat per dones de diferents edats i provinents de moviments socials, culturals i polítics d'esquerres i anticapitalistes.

Neix amb la preparació de la campanya del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, i que va consistir en la campanya #NoSomElTeuCatàleg, contra l'assetjament al carrer i les formes de violència actuals contra les dones; una xerrada sobre "El paper de les dones a la lluita social" que enllaça la lluita històrica a Badalona amb la situació actual; i una marxa commemorativa d'espelmes des de Llefià fins a La Plana on es va llegir un manifest i un poema.

 

Arrel de la bona entesa i de la necessitat que teníem de continuar la lluita feminista més enllà d'aquesta data concreta, el grup va continuar treballant en la Vaga de Totes del 19 de Maig, on denunciàvem la invisibilitat del treball reproductiu realitzat majoritàriament per dones.

 

Actualment ens trobem treballant en dos eixos. Per una banda, a través de trobades setmanals estem fomentant la cohesió interna del bloc i la creació d'un ambient de confiança per totes nosaltres. D'altra banda, estem immerses en un procés de definició de posicionaments vers diferents grans temes, fruit de la necessitat del grup de consensuar un discurs comú del Bloc Violeta Badalona. A través d'aquestes trobades setmanals anem tancant petits acords per treballar els corresponents temes a unes jornades internes que durem a terme a mitjans de juliol, per tal de culminar aquesta construcció del discurs del nostre col·lectiu, tot i que ho entenem com un procés constant.

Les nostres línies d'actuació són les accions i campanyes; la formació, i els grups de debat intern on empoderar-nos i on visibilitzar i resoldre les situacions quotidianes de violència masclista i discriminació.

 

Per a més informació sobre nosaltres podeu visitar el nostre perfil a Facebook > https://www.facebook.com/blocvioletabdn i Twitter >  @BlocVioletaBDN

desdelamina.net

logo_ddlm.pngAdreça: Carrer Mar s/n

Telèfon: 933 811 578

Correu electrònic: info@desdelamina.net

Web: www.desdelamina.net

Xarxes socials:

- Facebook: @desdelamina

- Twitter: @desdelamina

Descripció del servei: Projecte de dinamització comunitària nascut al 2003 i encarregat de crear un canal de promoció de la vida al barri, on tothom pugui participar-hi.

Afegeix un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
CAPTCHA Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.