Vés al contingut
x

Taulell

Investigadors de la UPC desvelen, amb la llum del sincrotró ALBA, perquè es deterioren els vitralls modernistes

21 hores 59 minuts ago
Un grup d’investigadors de la UPC ha estudiat els materials i els mètodes utilitzats en la producció dels esmalts en els vitralls del Modernisme Català, especialment en relació amb els mecanismes de degradació. Les dades obtingudes en la línia de llum MSPD del Sincrotró ALBA han permès desxifrar l’estructura i composició dels materials dels esmalts emprats en els vitralls així com el seu estat de conservació, amb l’objectiu de millorar la preservació d’aquest patrimoni cultural.

S’inicia el cicle ‘UPC DiàlegsxAvançar’, un espai de debat per a la comunitat universitària

23 hores 28 minuts ago
El 28 de gener s’inicia el cicle ‘UPC DiàlegsxAvançar’, un espai per compartir i escoltar projectes i propostes vinculades als diferents àmbits d'actuació de la Universitat, obert a la comunitat universitària. La política internacional centrarà la primera d’aquestes sessions, que serà introduïda pel vicerector d’aquest àmbit, Juan Jesús Pérez, i a la qual en seguiran dues més els dies 2 i 4 de febrer, respectivament. Les sessions es podran seguir a través de la plataforma Meet.

El nou Portal de Ciència Ciutadana de la UPC es presenta en una jornada el 26 de gener

1 dia 21 hores ago
La UPC posa en marxa un portal de Ciència Ciutadana: un espai pioner on la ciutadania és la protagonista de la recerca universitària i on es publicaran els projectes en actiu, recursos tècnics i material de divulgació. El nou portal es presentarà dimarts, 26 de gener, en el marc de la jornada ‘50 anys de Ciència amb Consciència’, en què també tindrà lloc el lliurament dels premis convocats pel Consell Social de la UPC.

El Procicat prorroga dues setmanes més les mesures actuals

2 dies 17 hores ago

El Procicat ha decidit allargar les mesures actuals contra la pandèmia dues setmanes més, fins diumenge 7 de febrer. Així ho ha decidit en una reunió aquest dimecres al matí.
 
Això suposa que es manté el confinament municipal diari, el tancament dels centres comercials i de botigues de més de 400 metres quadrats, i el dels comerços petits els caps de setmana.
 
La decisió es pren el mateix dia que s’han superat els ingressos hospitalaris i els pacients a l’UCI.
 

redaccio

El Uruguay de Christian Rostagno y el Adrianenc hacen historia en el Mundial de Egipto

4 dies 23 hores ago

Por primera vez en su historia, Uruguay disputa un Mundial de balonmano. Desde que se iniciarán las competiciones internacionales, allá por 1938, el combinado charrúa aún no había jugado una fase final de estas dimensiones. Este año 2021, por fin, lo ha logrado y se encuentra inmerso en su debut histórico y lo hace con la participación del jugador del Sant Martí Adrianenc Christian Rostagno. 
 

redaccio

Risc de rebrot desbocat a Sant Adrià: gairebé 1.000 punts

5 dies 2 hores ago

Dades molt preocupants a Sant Adrià. L’índex de rebrot a la ciutat s’han situat, aquest diumenge 17 de gener, als 966 punts, un índex molt alt. En només uns dies, les dades estan pujant ràpidament després d'un Nadal protagonitzat, com cada any, per les reunions familiars que no van ser res recomanables. Els casos diagnosticats amb PCR i test d’antígens els últims 7 dies a Sant Adrià han estat d’uns 147 positius.

redaccio

Xavier Roca pren possessió, per quatre anys més, com a director de la UPC-ESEIAAT

1 setmana ago
El dia 15 de gener Xavier Roca ha pres possessió, per quatre anys més, del càrrec de director de l'ESEIAAT de la UPC. L’acte, amb l’aforament molt limitat a causa de la COVID-19, ha comptat amb la participació de l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, de l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés i del rector de la UPC, Francesc Torres, i amb l’assistència d’autoritats acadèmiques i representants d’organitzacions econòmiques i entitats socials del territori.