Vés al contingut
x

Taulell

L' Escola Catalunya guanya un premi a la First Lego League

2 hores 46 minuts ago

Un grup d'alumnes de l'Escola Catalunya de Sant Adrià de Besòs han guanyat el premi de la nova edició de la First Lego League al Campus Diagonal-Besòs de la UPC.
 
En aquest torneig els equips elaboren un projecte científic per trobar una solució innovadora relacionada amb una temàtica proposada. Aquest any, l’espai era la matèria a treballar i on els alumnes construeixen i programen un robot Lego preparat per aconseguir les missions plantejades.
 

redaccio

ERC Sant Adrià llança republiquemsab.cat, un web per recollir propostes per a la ciutat

2 hores 56 minuts ago

ERC ha posat a l’abast dels ciutadans una eina participativa destinada a recollir propostes de la ciutadania que ajudin a millorar Sant Adrià. Aquestes idees seran debatudes en una conferència municipal i serviran per confeccionar el programa republicà a les pròximes eleccions municipals del maig, convertint aquest programa en un programa participatiu. 

redaccio

Estudien l'impacte de la contaminació química en hortalisses cultivades a l'àrea metropolitana de Barcelona

5 hores 54 minuts ago
Un equip d'investigadors de l'Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (ESAB) de la UPC i del CSIC demostra, en un estudi comparatiu sobre l'impacte de la contaminació química en les hortalisses cultivades prop de la ciutat i les cultivades en zones rurals, que no hi ha diferències significatives. En canvi, sí que n'hi ha en funció del tipus d'hortalissa, sent els tomàquets els que tenen unes concentracions més elevades de metalls pesants i de contaminants orgànics, encara que en concentracions baixes que no suposen un risc per a la salut humana.

Lliurament de la medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic al catedràtic de la UPC Marc Noy

9 hores 46 minuts ago
El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha presidit, el 19 de febrer, a Barcelona, l’acte de lliurament de la 23a edició de les medalles i plaques Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic. El catedràtic Marc Noy, del Departament de Matemàtiques de la UPC, és una de les persones distingides en aquesta edició per les seves contribucions en el camp de la combinatòria i la teoria de grafs, mentre que la placa ha estat per a la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA), fundació pública catalana que dirigeix el professor i investigador de la UPC Antonio Huerta.

El moviment d’un organisme aquàtic unicel·lular podria inspirar nous robots reptadors

1 dia 7 hores ago
Un equip d’investigadors liderat pel professor i investigador Marino Arroyo, de la UPC i l’IBEC, entre d’altres científics, ha descobert la capacitat que té de reptar ràpidament en espais estrets l’Euglena, un organisme unicel·lular que habita a l’aigua i que realitza deformacions coordinades de gran amplitud en el seu cos, en un moviment conegut com a 'metaboly'. Els resultats de la recerca, publicats a 'Nature Physics', inspiren noves aplicacions en l’àmbit de la robòtica mèdica.

Investigadors de la UPC, BASF i el Sincrotró ALBA proposen una metodologia per millorar la resistència del formigó

1 dia 9 hores ago
Un equip d'investigadors de l'empresa química BASF, el Sincrotró ALBA i la UPC ha determinat, utilitzant la llum de sincrotró, com interactuen les argiles i els superplastificants en les pastes de ciment. Aquests resultats aplanen el camí per millorar el disseny de nous superplastificants més resistents a les argiles que generalment es troben en les sorres que s’utilitzen per a la producció de formigó.

L’AMB presenta a Sant Adrià de Besòs les noves línies metrobús M26 i M30, les millores de les línies B20 i B23 i els nous autobusos híbrids i elèctrics

1 dia 10 hores ago
Amb aquestes millores, el 26% dels autobusos que circulen pel municipi durant el dia seran híbrids, i el 10% dels autobusos que circulin durant la nit 100% elèctrics, i per tant, sense emissions i silenciosos. Aquest municipi del Barcelonès Nord comptarà, a partir d’aquest mes de febrer, amb dues línies Metrobús, d’alta freqüència de pas, cada 10 minuts.

'De Galileu a la cerca de vida al sistema solar', propera conferència del cicle sobre l’arribada a la Lluna organitzat per la UPC i CosmoCaixa

5 dies 7 hores ago
El 50è aniversari de l'arribada de la primera missió tripulada a la Lluna constitueix el moment ideal per reflexionar sobre els desafiaments que aquest repte ha significat per a la humanitat. Amb aquest objectiu, el CosmoCaixa de Barcelona organitza, amb la col·laboració de l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC) de la UPC, un cicle de conferències que oferirà l'oportunitat de descobrir aspectes poc coneguts de les missions espacials.

Torna La cuina del Mercat

5 dies 7 hores ago
El proper dijous 21 de febrer a les 17 h comença un nou cicle de La cuina del Mercat. Tornarem a tenir a un vell conegut molt valorat per a totes les assistents a les sessions de cuina, el mestre cuiner Sergio Sánchez. Aquest cicle s'orientarà a la cuina regional i començarà amb dues receptes ben gaditanes: Carxofes en un pil-pil amb cloïsses i Tartar de tonyina amb mango.

La UPC-ETSAV explora estils de vida més sostenibles amb set famílies de Sant Cugat del Vallès

5 dies 9 hores ago
El Living Lab LOW3 de l’Escola d’Arquitectura del Vallès (ETSAV) de la UPC participa en un projecte europeu centrat a aplicar canvis d’hàbits a les llars i reduir la petjada de carboni. Amb aquesta finalitat, està experimentant i recaptant dades a set domicilis de Sant Cugat del Vallès, alhora que també s’assagen pilots en d’altres famílies d’Alemanya, Dinamarca, Finlàndia, l’Índia, Mèxic i Suïssa.