A finals de juny, durant la Festa Major, de l'any 2009 es va inaugurar la Biblioteca Font de La Mina. Aprofitant aquesta efemèride i el actes de celebració, hem volgut fer una mica d'història al voltant d'aquest tant esperat equipament.
El barri de La Mina fou un barri de generació quasi espontània, sobretot en la 2a fase d'execució, quan es passà de 1338 habitants el 1972 a 12079 l'any 1975. Amb aquestes presses, no és d'estranyar que alguns serveis i equipaments, que necessiten tot barri, tardessin en arribar.
És el cas de la biblioteca, llargament reivindicada per veïns i associacions i que hagueren d'esperar fins a la firma del "Plan Especial de Reordenación y mejora del Barrio de la Mina" l'any 2002 per a ser escoltats. Aquest pla preveia la construcció d'una biblioteca, connectada a un centre cultural que hauria de servir com a catalitzador cultural d'un barri amb fortes mancances en aquests àmbits.
Després d'anys d'obres, a les que corresponen les anteriors fotografies, a finals de juny de l'any 2009, el llavors president de la Generalitat, José Montilla obria als veïns la biblioteca. Situada entre els carrers Ponent i Venus, junt amb la nova Rambla i la zona esportiva era una de les obres més característiques de la reforma urbanistica del barri.
Una biblioteca i una zona poliesportiva impulsen la transformació de la Mina
S'hi havia integrat l'antiga Sala Pinós, obra catalogada dels arquitectes Enric Miralles i Carme Pinós que formava part de l'antic centre cívic, ja enderrocat, i finalista als premis FAD, tot complementant l'equipament amb un auditori i varies sales que durant aquest 3 anys s'han omplert d'activitat cultural, social i veïnal com la passada Setmana Cultural.
De moment només invitar-vos a gaudir dels actes del 3er d'aniversari i de l'extraordinari equip que han aconseguit convertir, en tant poc temps, la biblioteca en el centre cultural del barri de La Mina.
Visita virtual 3D a la biblioteca
Pàgina a Facebook de la biblioteca on podeu consultar les últimes novetats i activitats