Cartografia Sensible :: Relats d’educació

Perquè els mapes només tenen una petita llegenda a un costat i  necessitem més fites que ens serveixin de guia… Les nostres cartografies sensibles són una proposta que ens serveix per  conèixer, reconèixer i aprendre plegades sobre el nostre barri, la seva realitat, la seva història i els seus futurs. I així, entre totes i tots, poder fer un mapa col·lectiu, sensible i creatiu que ens permeti identificar i compartir aquells racons i moments que han  tingut una especial significació per a cadascuna de nosaltres.

En aquesta travessa, el passat 15 de juny vam descobrir quina ha estat l’evolució de l’educació formal al barri. A través de l’explicació de projectes passats i actuals, de conceptes que cal reprendre i de relats amb  projeccions de futur, vam construir un discurs que que ens ajuda a entendre les necessitats presents en l’àmbit educatiu. 

Imatge cartografia sensible relats d'educació

Dels orígens de les escoles bressol al barri fins al recorregut de l’escola d’artesania, els pretalleres Jañí o la convivència de les quatre escoles històriques de La Mina. Aquestes i d’altres parades van formar part del recorregut de la Cartografia Sensible “Relats d’educació”, una travessa que ens ha permès recordar la història de l’educació formal al barri. 

En aquest camí, on vam estar acompanyades d’educadors i veïns i veïnes del barri, vam construir plegades els moments més significatius des dels anys 70, acabant en l’actual UEC (Unitat d’Escolarització Compartida), l’Institut-Escola La Mina o l’UPC Campus Diagonal Besòs.

Cartell de la Cartografia Sensible "Relats d'educació"

De la passejada, van sorgir nous dubtes i nous reptes. El futur de l’educació formal al barri és obert i complex i d’això en va quedar constància una vegada més en aquesta activitat.

Si voleu saber més sobre com vam viure la Cartografia Sensible “Relats d’educació” i voleu aportar la vostra, us animem a fer un cop d’ull al nostre fil al Twitter.

Imatge de la cartografia sensible relats d'educació