Des de l’estiu :: Les entitats del barri guanyen protagonisme durant el curs

Al desdelamina.net no volem marxar de vacances sense fer abans un repàs de les noticies i els articles més destacats del curs. I en aquest recull, no hi poden faltar les novetats d'algunes de les protagonistes amb major presència al barri: les pròpies entitats. Repassem el més rellevant del teixit associatiu de La Mina.

      

 

El curs iniciava amb la posada en marxa per segon any de "Vitamina. Lideratge ètic i transformació social". L'objectiu d'aquest projecte és apoderar adolescents i joves per a que esdevinguin referents positius i líders de processos de transformació social en els seus entorns personals i en aquesta línia s'han organitzat diferents activitats al llarg del curs.

Així, les participants van visitar el CAR de Sant Cugat i van captar l'atenció de les ones radiofòniques a partir d'una entrevista concebuda al programa "Les escoles a la ràdio", un espai que té cabuda a Mataró Ràdio i obert a diferents projectes educatius.

 

      

 

Una altra de les entitats que han contribuït a mantenir viu el teixit associatiu de La Mina han estat Les Adrianes. A principis del 2017, oferien un acte de record a la seva fundadora, Mª Àngels Rosell. El col·lectiu, a més, ha participat en actes culturals i festius del barri, com és el cas de la XXVI Setmana Cultural.

Com a mostra i reflexe de la seva activitat, Les Adrianes van ser guardonades a la 8a edició dels Premis Ciutat de Sant Adrià del Besòs.

 

      

 

Un dels equipaments del barri que ha estat de celebració durant aquest curs és el Casal Cívic La Mina. Aquest any l'entitat arribava al seu 30è aniversari i durant el mes de juny va organitzar una sèrie d'activitats per commemorar-ho.

Destaquem també el projecte CSI La Mina, on hi va participar de manera activa, fent implicar als més joves del barri, a la Comissaria dels Mossos d'Esquadra de Sant Adrià del Besòs i al Consorci del barri de La Mina.

El seu actual director, en Daniel Martínez Heredia, es mostrava satisfet de la feina feta i ens feia partíceps dels futurs reptes a través de l'entrevista realitzada pel Museu Virtual del Poble Gitano.

 

      

 

El teixit associatiu del barri ha treballat per engegar projectes i esdeveniments de manera conjunta. Ha estat nombrosa la participació de diferents entitats en la Segona Cursa de Centres Oberts de Sant Adrià del Besòs, que va comptar amb més de 300 persones participants, i en la posada en marxa de la segona edició de la Lliga Futvalors.

 

      

 

I el futur del moviment associatiu de La Mina té les portes ben obertes. N'hem pogut ser conscients amb l'aparició d'una nova entitat: "Un present per un futur", una iniciativa que busca l'apoderament i la implicació de joves gitanos.

En aquesta línia, la d'enfortir els col·lectius del barri, s'ha treballat en "Mirades de Futur", un projecte centrat en les dones professionals gitanes per fomentar la igualtat de gènere i prevenir la violència masclista.