Educació primerenca: per una infància d’èxit a La Mina

El proper divendres 3 de març de 10 a 12h tindrà lloc al Casal Cívc La Mina la xerrada “Educació Primerenca: per una infància d'èxit a La Mina”, sobre els beneficis de l'escolarització primerenca en els futurs aprenentatges i en la inclusió social. 

 
Aquesta xerrada s’emmarca dins el Pla integral del Poble Gitano de Catalunya (PIPG) del departament de Treball, Afers Socials i Famílies que, d’aquesta manera, avança en el seu objectiu de millorar i d'incrementar l'escolarització dels nens de 0 a 6 anys en les escoles bressol i infantil, a través d'evidències científiques a càrrec de professionals en la matèria i a partir de les experiències de famílies gitanes que tenen escolaritzats els seus nens i nenes.
 
 
La conferència principal es durà a terme a càrrec de la Dra. Rocio Garcia, investigadora Marie Curie a la Facultat d'Educació de la Universitat de Cambridge i membre del grup de Psicologia i Educació i investigadora associada al Wolfson College, acompanyada per Jelen Amador, professora de l’accés a la universitat de majors de 25 anys. Elles explicaran, a partir d'evidències científiques, els beneficis que proporciona l'educació primerenca en els futurs aprenentatges i en la inclusió social. 
 
En la presentació de la jornada participaran Ramón Vilchez, responsable del Programa del Poble Gitano i de la Innovació Social a Catalunya al departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i el Daniel Martínez Heredia, responsable del Casal Cívic de La Mina i integrant del PIPG.
 
Després de la conferència hi haurà una taula d'experiències amb famílies gitanes que tenen escolaritzats els seus nens i nenes de 0 a 6 anys. La intenció és que actuïn de referents i motivin les famílies assistents amb les seves experiències.
 
 
Aquesta sessió informativa està organitzada pel Pla integral del Poble Gitano de Catalunya del departament de Treball, Afers Socials i Famílies amb la col·laboració del Casal Cívic de la Mina i l'Associació Casal Infantil La Mina.
 
L'organització destaca que aquesta sessió està especialment dirigida a famílies amb canalla entre 0 i 6 anys, educadors/es, ONG's gitanes i professionals de l'àmbit social.