El 8 de març se celebra el Dia Internacional de la Dona Treballadora per tal de recordar la vigència de la lluita feminista en el llarg i inacabat camí cap a la igualtat plena entre dones i homes en el món del treball i en la societat en general.
El proper diumenge 8 de març se celebra, un any més, el Dia de la Dona Treballadora (o Dia Internacional de les Dones) arreu del món. La data es comença a commemorar a principis del segle XX i al llarg dels anys ha servit per posar sobre la taula diverses reivindicacions del moviment feminista com el dret a un treball digne, la lluita contra la societat patriarcal, el dret a la pau, el dret al vot de les dones, la lluita pel reconeixement del treball domèstic, etc. Els darrers anys, però, com passa amb tantes altres dates reivindicatives, han proliferat també les celebracions de tipus lúdic i consumista que, malauradament, el què fan és reforçar el "paper de segona" assignat tradicionalment a la dona, contribuint així a perpetuar la discriminació i la desigualtat envers els homes.
A Sant Adrià de Besòs, el Dia de la Dona Treballadora se celebra amb multitud d'actes programats durant el mes de març: Exposicions, tallers, xerrades, cinefòrums, el concurs literari "Paraules d'Adriana", una visita a la Maternitat d'Elna, etc. Aquest any també prenen especial protagonisme les Jornades "Teixint sabers femenins", amb la participació de l'escriptora Esmeralda Berbel, l'actriu Mamen Duch, l'experta en gènere Maribel Cárdenas i la metgessa Carme Valls. Cal destacar també un acte de recuperació de la memòria històrica, dissabte 7 de març a les 11 del matí, amb la inauguració d'una placa commemorativa en homenatge a les dones afusellades al Camp de la Bota.
A nivell nacional, el diumenge 8 de març a les 12 del migdia se celebra la manifestació reivindicativa que sortirà de la Plaça Universitat de Barcelona sota el lema "La revolució serà feminista o no serà".