El campus del Besòs intercanvia experiències en el MIT

  • Categoria de l'entrada:Societat

Durant tres mesos, els directius del b_TEC treballen amb la institució (màxim referent mundial en innovació tecnològica) per adaptar aquest coneixement a l’organització del Campus

Responsables del b_TEC, Barcelona Innovació Tecnològica, que promou el Campus del Besòs dins del districte 22@Barcelona, treballen des del passat mes d’agost en el Massachusetts Institute of Technology (MIT), un dels màxims referents internacionals en innovació tecnològica.

Durant tres mesos, responsables del b_TEC analitzaran l’organització per després adaptar aquest coneixement adquirit al futur Campus del Besòs. El Director General del b_TEC, Josep Escolano, que està treballant aquests dies en el MIT, ha assenyalat que amb aquesta experiència “es pot conèixer les millors pràctiques utilitzades per institucions líders com aquesta”. També hi seran presents en els propers mesos, el gerent del b_TEC, Jordi Bosch, i el director del Parc de l’Energia, Antoni Martinez.

Els responsables del b_TEC volen obtenir una visió estratègica de la institució, conèixer els usos i usuaris, els espais i serveis, la comunicació i els diferents model de direcció. Per això, s’analitza documents i informació pública; visiten els departaments; mantenen entrevistes amb responsables institucionals i universitaris i debaten amb els experts.

Davant la gran experiència que suposa aquesta iniciativa, el b_TEC també té previst analitzar durant el proper any altres institucions de referència com l’Arts Computation Engineering (ACE) de la Universitat de Califòrnia; el Parc Científic i Tecnològic Kilometro Rosso, a Bergamo (Itàlia); el Fraunhofer Institute, a les ciutats alemanyes de Stuttgart i Munich o One-north, a Singapur.

Signatura de conveni
Les relacions del b_TEC amb el MIT es reforçaran a finals del mes de setembre amb la
signatura de conveni entre el b_TEC i l’àrea d’energia del MIT que realitzarà el vice-president del b_TEC i president de 22@Barcelona, Miquel Barceló, amb el Director del Massachusetts Institute of Technology Energy Initiative (MITEI), Robert C. Armstrong.

b_TEC
b_TEC, Barcelona Innovació Tecnològica, que promou el Campus del
Besòs al districte 22@Barcelona, és un nou model d’espai del coneixement
on es porten a terme activitats de docència, de recerca i desenvolupament i
activitats empresarials de manera interrelacionada, amb una cultura innovadora
i emprenedora. El nou Campus disposarà d’un total de 148.300 metres
quadrats a on es desenvoluparan activitats vinculades amb l’Energia, l’Aigua i
la Mobilitat.

MIT
El Massachusetts Institute of Technology (MIT) és un dels màxims referents
internacionals en innovació tecnològica i educació de líders mundials. El MIT
compta amb seixanta professors, investigadors i exalumnes que han estat
guardonats amb el premi Nobel i, entre els seus estudiants més coneguts, es
troben l’ex-Secretari General de la ONU Kofi Annan; l’ex primer ministre israelí
Benjamin Netanyahu; el lingüista Noam Chomsky o l’inventor de la World Wide
Web, Tim Breners Lee.