La complexitat del nostre barri ha tornat a viatjar més enllà del territori que comprèn. La Mina apareix novament als mitjans de comunicació, però, aquesta vegada, per la feina transformadora que s’hi fa a dins. I és que el desdelamina ha format part d’un dels cinc ingredients que El Crític ha mencionat per fer un article dedicat a expressions i projectes que posen la cultura com a valor de la gent.
“Cultura des dels marges: cinc formes d’expressió i de cohesió als barris”. Sota aquest títol, El Crític filava un recull de propostes que ajuden a teixir comunitat a barris com el nostre. Passant per l’esport, la cuina o el teatre, el mitjà es feia ressò del lligam entre inclusió i comunicació que sempre intentem tenir present al nostre projecte.
“Sobre el barri de La Mina, a la frontera líquida entre Barcelona i Sant Adrià de Besòs, no solament hi escriuen els diaris. També ho fan els veïns.” Amb aquest encapçalament, El Crític ens presenta com un portal comunitari que tracta d’apropar la cultura digital als habitants del nostre barri perifèric. En parlen del mapatge col·lectiu, de l’anàlisi de notícies i de posar al centre dels reportatges al veïnatge com a protagonista actiu.
Des del desdelamina, agraïm que mitjans amb un alt compromís social, com és el cas de El Crític, ens donin un cop de mà en la tasca de fer més visibles les realitats complexes i les veus silenciades.
També recentment l’entitat especialitzada en educomunicació, El Parlante, entrevistava al company David Picó després de la nostra participació en el Seminari d’Educomunicació Glocal per a la Justícia Social. En ell, vam treballar sobre el projecte La Cara Oculta de La Mina, sobre el qual se’n parla a l’entrevista.
“Des de la primera sessió ja vam començar a parlar del concepte d’educomunicació i ja vaig tenir molt clar que aquesta definició, aquest concepte o aquestes nocions, s’avenien molt o eren molt coincidents amb el treball que veníem fent al desdelamina”, explica en David a l’entrevista concedida a El Parlante.
Aviat, iniciarà una nova edició del Seminari d’Educomunicació Glocal. Les inscipcions són obertes, i des del nostre projecte us engresquem a participar-hi i a desenvolupar les vostres idees!