Aquest curs, la Plataforma d’Educació Social de Salesians Sant Jordi al barri participa en la FIRST Lego Leaguea de la mà de tres dels seus projectes: l’Aula d’Estudi, l’Unitat d’Escoralització Compartida i el Punt Òmnia.
La FIRST LEGO League (FLL) és un repte internacional que desperta l’interès de joves, de 10 a 16 anys, per la ciència i la tecnologia utilitzant desafiaments temàtics en la investigació, la resolució de problemes i la ciència.
Els participants a FIRST LEGO League:
-
Dissenyen, construeixen, proven i programen robots utilitzant la tecnologia LEGO® MINDSTORMS®.
-
Investiguen i resolen els mateixos desafiaments que els científics d’avui.
-
Apliquen conceptes de matemàtiques i ciències en la vida real.
-
Desenvolupen les habilitats i competències del s. XXI com el treball en equip, la resolució de problemes i la comunicació.
-
Hi participen i es diverteixen en tornejos i celebracions en format esportiu.
Els pilars del programa són els Valors FLL, que emfatitzen l’aprendre dels altres companys, la competició amistosa, l’aprenentatge i la contribució a la societat.
La PES participa en la FLL gràcies al Pla Social de la Fundació Scentia. Aquest programa vol a fomentar l’interès per la ciència i la tecnologia de forma inclusiva entre els centres de màxima/alta complexitat.
En el repte d’aquest curs, els equips FIRST LEGO League investiguen sobre el cicle humà de l’aigua. La FLL repta als joves a convertir-se en científics i enginyers i a pensar com a tals. Al llarg de la temporada HYDRO DYNAMICS, els equips han de dur a terme un projecte científic per a resoldre un problema real relacionat amb la gestió de l’aigua. A més a més, construiran i programaran un robot autònom per a resoldre les missions del joc del robot.
Al Punt Òmnia es treballa amb dos grups de nois i noies de 14 a 16 anys participants dels projectes de l’Aula d’Estudi i de l’Unitat d’Escoralització Compartida del barri.
El passat dissabte, l’equip de l’Aula d’Estudi va participar al torneig classificatori que es va celebrar a l’Escola d’Enginyeria Barcelona Est de la UPC.
Aquesta era la primera vegada que es celebraba aquesta competició i tres equips del municipi es van presentar. Així, a més del nostre equip, l’Insittut Escola Sant Adrià va participar amb el seu La Mina Team i l’Escola Catalunya, amb els seus Experts HydroDynamics.
En el torneig van participar 12 equips (de 15 inscrits) que van realitzar tres rondes del joc del robot, la presentació del projecte cientific, de valors d’equip i del disseny del robot. Així un total de 120 nois i noies van omplir la sala d’actes del campus, la biblioteca i diferents aules durant més de quatre hores d’activitat i emocions frenetiques, tot portat al milimetre per més de 80 voluntaris i 16 arbitres i jutges.
El nostre equip, representat per l‘Hajar i l’Ouassima, va quedar 8è a la classificació final però amb les ganes i el propòposit de tornar l’any vinent per ser les primeres, tant al joc del robot com en el projecte cientific.
Recull de premsa:
UPC.edu > L’EEBE ha acollit per primer cop un torneig de la FIRST LEGO League
el Periodico > Robots a La Mina
el Mundo > Ingenio para vencer barreras
Galeria de fotos del torneig > FLL 2018 EEBE