Entitats i veïns de la Mina prioritzaran l’urbanisme, l’educació i la salut el 2008

Aquesta conclusió es recull en el pla de treball prioritari 2007/08 que aquesta entitat, juntament amb l’A.VV de la Mina.

La plataforma d’entitats i veïns del barri de la Mina de Sant Adrià prioritzarà la transformació urbanística i l’espai públic, l’educació i la salut com a eixos de desenvolupament del barri l’any vinent.

Aquesta conclusió es recull en el pla de treball prioritari 2007/08 que aquesta entitat, juntament amb l’associació de veïns de la Mina, va fer públic fa alguns dies i que esdevé el full de ruta per avaluar el desenvolupament del barri. En el capítol de la transformació urbanística, el programa d’actuacions inclou l’elaboració d’un pla general de l’habitatge, a partir del qual es discutirà el reallotjament dels afectats; la definició de propostes col·lectives per als usos d’equipaments, com ara la futura biblioteca i la zona poliesportiva, i l’exigència de més i millor dotació policial per fer acomplir les ordenances de civisme.

Amb tot, sobre aquest procés urbanístic, les entitats i els veïns denuncien: «Ni la transparència informativa creiem que hagi estat la correcta, ni els resultats de les actuacions dutes a terme creiem que hagin estat a l’altura de les expectatives creades.» Quant a l’educació, en el document es lamenten els resultats «penosos» obtinguts tot i l’esforç fet i es reclama signar i acomplir un pacte social contra l’absentisme.

Des del punt de vista sanitari, el marc de treball aposta per la prevenció dels problemes de salut infantil i per treballar en un projecte de salut i esport des del poliesportiu.

Enllaç relacionat

>>El Punt