EXPOSICIÓ :: Dones i Gitanes. Les seves mirades. El seu món cultural.

  • Categoria de l'entrada:Sense categoria

 

Les fotografies d’aquesta exposició volen ser un apropament a la figura de la dona gitana, mitjançant imatges que mostren la diversitat de la seva cultura universal i mil.lenària, dels seus costums, de les seves tradicions, de la seva forma de vida, de la seva participació, cada cop més, en el món professional.

Un recorregut que pretén mostrar que la figura de la dona gitana actualment respon a dues realitats immediates:

Per una banda, la d’una dona gitana arrelada als seus costums culturals i la seva forma de vida tradicional, que desenvolupa un paper fonamental dins de la família i de la comunitat. I d’altra l’anomenada Kalí nebó, en termes caló: dona gitana d’avui, que, des d’un compromís actiu i esperançat, lluita per adaptar-se a aquesta societat moderna; una dona que, sense deixar de banda la seva identitat i les seves tradicions culturals, s’interessa per una formació, que li permeti, des de la igualtat, l’accés al món laboral i la participació en els diferents àmbits socials.

Amb la finalitat de transmetre aquesta idea, trobem totes les imatges que conformen la mostra organitzades per parelles, contrastant així tota una sèrie de valors amb els que conviuen ambdues realitats dins d’una mateixa cultura.