FESTA MAJOR 2006 DEL BARRI DE LA MINA :: Pregó de inauguració

  • Categoria de l'entrada:desdelamina

La Montse Pujol ens ha fet arribar el pregó que va inaugurà la nostra Festa Major, llegeix-lo!


[Foto: Grupo Unión]

Veïnes i veïns: la festa Major de la Mina acaba de començar. Us preguem que deixeu de banda els mals humors, les preocupacions i cabòires i baixeu al carrer, per a aplegar-nos-hi tots junts.

La Festa Major és popular, tradicional i, més que tot, cívica. Té sentit quan som tots: veïns, entitats, associacions, serveis que participem.. tot aportant nous valors a la tradició, farcit de les vivències i de la feina ben feta que cadascú ha desenvolupat durant l’any. La tradició la fem les persones amb la il·lusió i entrega cap a les tasques col·lectives.

Celebrem els avenços en la transformació del barri, petits o grans, això no és el més important. L’important és que som de la omunitat i tots sabem el que ens ha costat d’aconseguir-los.

Per citar-ne alguns de ben visibles diria: les dues escoles que ja funcionen i que representen un nou patrimoni social per al barri i que deixen al descobert la perspectiva de la nova Rambla fins al mar; Les obres de reurbanització de arrers i de rehabilitació d’alguns habitatges, la instal·lació d’ascensors.. I sobretot, estem contents perque hem mantingut la voluntat, per damut de qualsevol desànim, de participar en el procès de canvi social i millora del prestigi de la Mina.

Es ben cert que la Festa Major es repeteix cada any. No està escrit enlloc, però així es fà la tradició. Diguem que empeny als veïns a celebrar-la comuna de les millors formes de comunicació entre tots.

Pero no es menos cierto que sin el empuje de la comisión organizadora hubiera sido imposible programarla y disfrutarla.

Este compromiso colectivo va más allá de estos días de septiembre del 2006. Nos sitúa ante dos grandes retos a los que hemos de hacer frente este próximo año.

Por un lado, lograr la total recuperación de los espacios públicos de forma cívica y respetuosa, para que podamos convertirlos en puntos de encuentro para todas las vecinas y vecinos.

Y por otro, obtener el firme compromiso de toda la ciudadania en la lucha por el éxito de la educación de nuestros niños y jóvenes, ellos, que son el futuro de la nueva Mina, tienen este derecho fudamental, como lo es el de la alimentación y la salud y los mayores tenemos la responsabilidad de hacer que se cumplan.

No son objetivos fáciles, pero no impasibles, estamos empeñados en el cambio. Disponemos de espacios de participación y otros muchos instrumentos para avanzar en el Plan de Transformación y, además, gozamos de libertad para escoger en que tareas nos implicamos.

Estoy segura de que si vamos todos a una, podemos alcanzarlos.

Molt bones Festes Majors a tothom

Montse

Sant Adrià de Besòs, 15 de setembre del 2006