Vés al contingut
x

Actualitat UPC

Les investigadores Carme Torras i Nuria Montserrat, Premi Nacional de Recerca i Premi Talent Jove, respectivament

12 hores 13 minuts ago
Carme Torras, professora d’investigació de l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial (IRI), centre mixt de la UPC i el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), ha estat guardonada ‘ex aequo’ amb el Premi Nacional de Recerca 2020, juntament amb Bonaventura Clotet, referent mundial en la investigació del VIH. El guardó en la categoria de Talent Jove ha estat per a Nuria Montserrat, professora i investigadora ICREA a l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC).

Creat el grup de recerca EXIT, centrat en xarxes i infraestructures del territori

1 dia 9 hores ago
El Consell de Govern del 8 d'octubre ha aprovat la creació del grup de recerca Enginyeria, Xarxes, Infraestructures, Territori (EXIT), vinculat al Departament d'Enginyeria Civil i Ambiental i a l'Escola de Camins. El grup d'investigadors consolida així la seva trajectòria de recerca, dedicada a analitzar i donar resposta als reptes de les xarxes de transport i a les infraestructures com a elements de vertebració del territori.

Ja es pot consultar el cens provisional per escollir les vacants dels representants al Claustre Universitari de la UPC 2021

1 dia 12 hores ago
Del 25 al 30 de novembre tindran lloc les votacions, per urna electrònica, per escollir les 26 vacants dels representants dels diversos sectors al Claustre Universitari de la UPC. El cens provisional per participar en aquest procés electoral està disponible al web eleccionsclaustre.upc.edu i, del 26 al 28, d’octubre, està obert el període de reclamacions.

Crida per promoure les capacitats tecnològiques dels grups de recerca i el talent de l’estudiantat al MWC i al 4YFN

2 dies 5 hores ago
La UPC ha obert dues convocatòries −El Radar i El Trampolí− per detectar projectes tecnològics dels grups de recerca i treballs de fi de grau, màster i doctorat de l’estudiantat en l’àmbit de les tecnologies mòbils i àrees relatives. La finalitat és mostrar els projectes més innovadors a la propera edició del Mobile World Congress (MWC) i del Four Years From Now (4YFN).

Antoni Olivé, Antoni Giró i Amalfi Analytics, reconeguts a la 18a Festibity

5 dies 15 hores ago
La 18a edició de la Festibity ha reconegut, entre altres persones, els exdegans de la FIB-UPC Antoni Olivé i Antoni Giró amb les Mencions FIB i l’’spin-off’ Amalfi Analytics amb la Menció Fiberemprenedors. Unes distincions que atorga la FIB i l’associació d’antics alumnes FIB Alumni per reconèixer la tasca de les persones i empreses en l’àmbit de les tecnologies de la informació.

Tret de sortida de l’AI and Music S+T+ARTS Festival, organitzat per Sónar, la UPC i betevé a Barcelona

6 dies 11 hores ago
L'AI and Music S+T+ARTS Festival, que organitzen conjuntament Sónar, la UPC i betevé, els dies 27 i 28 d’octubre, en format híbrid, compta amb prop de 30 activitats que interelacionen música i Intel·ligència Artificial. Un esdeveniment que reunirà músics, científics i artistes de tot el món. Les entrades per assistir a les activitats, a la venda al web del Festival, tenen descompte per a l'estudiantat de la UPC (preu de l'entrada a 15 euros).

Tret de sortida de l’AI and Music S+T+ARTS Festival, organitzat per Sónar, la UPC i betevé a Barcelona

6 dies 11 hores ago
Sónar, la UPC i betevé han presentat les activitats de l’AI and Music S+T+ARTS Festival, que organitzen conjuntament els dies 27 i 28 d’octubre, en format híbrid i que compta amb prop de 30 activitats que interelacionen música i Intel·ligència Artificial. L'esdeveniment, que reunirà músics, científics i artistes de tot el món, arrencarà amb dues hackatons prèvies, en format híbrid, al Campus Diagonal Nord de la UPC el cap de setmana del 23 i 24 d'octubre. Les entrades per assistir a les activitats, a la venda al web del Festival, tenen descompte per a l'estudiantat de la UPC (preu de l'entrada a 15 euros).

Dues hackatons a la UPC, el 23 i 24 d'octubre, obren les activitats de l’AI and Music S+T+ARTS Festival

6 dies 12 hores ago
Dissabte, 23 d'octubre, de 12 a 20 h, i diumenge, 24 d'octubre, de 8 a 12 h, tindran lloc a l'edifici Vèrtex, al Campus Diagonal Nord de la UPC, a Barcelona, dues hackatons per explorar nous enfocaments de l’educació musical a partir de la Intel·ligència Artificial. Les hackatons s'organitzen com a avantsala de l’AI and Music S+T+ARTS Festival i la participació 'on line' restarà oberta les 24 h durant tot el cap de setmana.

En marxa un projecte, liderat per la UPC, per restaurar la costa europea amb solucions naturals i carboni blau

1 setmana 2 dies ago
El Laboratori d'Enginyeria Marítima (LIM) de la UPC lidera un projecte europeu per restaurar la costa i adaptar-la als efectes del canvi climàtic. Es tracta d'un pla de xoc per als propers quatre anys, finançat per la Unió Europea dins de les polítiques del Pacte Verd Europeu (Green Deal), que inclou projectes pilot al Delta de l'Ebre i en altres punts de la Mediterrània, el Bàltic, el mar Negre i el mar del Nord.

En marxa nous ajuts per a equipament docent i infraestructures de suport a l’activitat formativa i el Pla d'inversions TIC 2021

1 setmana 2 dies ago
El Consell de Govern ha donat llum verda, en la sessió del 8 d'octubre, a la creació de dues noves convocatòries d’ajuts per al suport a l’activitat formativa de graus i màsters universitaris: una relativa a la renovació d'equipament docent obsolet i una altra per a inversions en infraestructures TIC i equipament d’aules informàtiques. També s’ha convocat el Pla d’inversions TIC 2021.

Obertes dues convocatòries d’ajuts per a equipament docent i infraestructures de suport a l’activitat formativa

1 setmana 2 dies ago
El Consell de Govern ha donat llum verda, en la sessió del 8 d'octubre, a la creació de dues noves convocatòries d’ajuts per al suport a l’activitat formativa de graus i màsters universitaris: una relativa a la renovació d'equipament docent obsolet i una altra per a inversions en infraestructures TIC i equipament d’aules informàtiques. També s’ha convocat el Pla d’inversions TIC 2021.

S'inicia la tercera edició del programa ‘Aquí STEAM UPC’ amb la participació de 23 centres educatius d'arreu de Catalunya

1 setmana 2 dies ago
Un total de 23 centres educatius d’arreu de Catalunya participen, aquest curs 2021-2022, en la nova edició del programa ‘Aquí STEAM UPC’. La primera sessió de formació per als nous centres participants, que ha tingut lloc a la UPC el 14 d’octubre, ha significat el tret de sortida a la tercera edició d’aquest projecte per a l’atracció de talent femení als estudis d’enginyeria, arquitectura, ciències i tecnologia.

Presentat el Llibre Blanc sobre la IA aplicada a la mobilitat

1 setmana 5 dies ago
Investigadors de l'Intelligent Data Science and Artificial Intelligence Research Center (IDEAI-UPC), del Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS) i de la Fundació i2Cat, entre d'altres entitats, han participat en l'elaboració del 'Llibre Blanc sobre la Intel·ligència Artificial aplicada a la mobilitat', presentat recentment a Barcelona. El document, impulsat pel Centre of Innovation for Data TEch and Artificial Intelligence (CIDAI), analitza els principals reptes i tendències del sector i les possibilitats que ofereix la IA a la nova mobilitat.
Comprovacions
2 hores 6 minuts ago
Subscriu-te a Canal Actualitat UPC