Vés al contingut
x

Taulell

Tres projectes de la UPC sobre la COVID-19 reben finançament de ‘La Marató’

6 dies 15 hores ago
Tres projectes amb participació d’investigadors i investigadores de la UPC rebran finançament de ‘La Marató’ per investigar sobre la COVID-19, amb l’objectiu d’analitzar com afecta el virus als infants; desenvolupar una plataforma d’intel·ligència artificial per identificar, predir i intervenir sobre els símptomes persistents en persones que han patit la malaltia, i establir biomarcadors respiratoris que puguin l’evolució de pacients amb pneumònia greu. També rebran suport altres dos projectes de científics de l’IBEC i un de l’ICFO.

Desenvolupen robots cooperatius per recol·lectar raïm de taula

1 setmana ago
Investigadors de l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial (IRI) i de la Unitat de Mecanització Agrària (UMA) de la UPC treballen amb altres centres de recerca i empreses europees en el desenvolupament de robots que col·laborin en les tasques de recol·lecció i poda de les vinyes del raïm de taula.

La planificació d’un assentament temporal per a refugiats guanya el 22è Premi UPC per a treballs de recerca de batxillerat i CFGS

1 setmana 1 dia ago
Un treball sobre l’estudi i la planificació d’un assentament temporal per a persones refugiades, elaborat per l'alumna de batxillerat Marta Vidal, ha guanyat el 22è Premi UPC Arquitectura, Enginyeria, Ciències i Tecnologia. En la categoria de projectes de cicles formatius de grau superior (CFGS), s’ha endut el guardó un estudi sobre com es poden repoblar àrees rurals mitjançant l’ús de productes locals ecològics, realitzat per Carolina Márquez.

Estudien la recàrrega de vehicles elèctrics en autopista per catenària

1 setmana 2 dies ago
El Centre d'Innovació Tecnològica en Convertidors Estàtics i Accionaments (CITCEA) de la UPC participa en un projecte que investiga la planificació de les infraestructures de recàrrega elèctrica en autopistes mitjançant l'ús de catenària. Els primers resultats de l'estudi s'han publicat recentment a la revista científica 'Energies'.

La UPC publica el Pla de contingència per al curs 2021-2022

1 setmana 2 dies ago
El Pla de contingència de la UPC, que entrarà en vigor el proper l’1 setembre, recull les mesures organitzatives i de protecció amb motiu de la pandèmia, que s’aplicaran des de l’inici del curs 2021-2022. Està adaptat al Pla sectorial d’universitats del PROCICAT i s'ha publicat el 26 de juliol a través d'una instrucció del rector Daniel Crespo.

La Generalitat de Catalunya aprova el Pla Sectorial d’Universitats per al curs 2021-2022

1 setmana 2 dies ago
La UPC presentarà, properament, el seu paquet de mesures organitzatives que apliquen les directrius del Pla Sectorial d’Universitats per al curs 2021-2022, del PROCICAT. D’entrada, per a l'inici de curs, es preveu presencialitat plena en les activitats universitàries, sempre que es compleixin els aforaments vigents en cada moment i les directrius de les autoritats sanitàries. Per a la UPC, preservar la salut de les persones durant l'activitat acadèmica és una prioritat.

Els estudiants de la UPC, a fons amb la Formula Student i la MotoStudent

1 setmana 2 dies ago
EcoRacing, BCN eMotorsport, e-Tech Racing i Dynamics UPC competeixen amb els respectius monoplaces en diferents circuits europeus en el marc de la Formula Student 2021. Aquest juliol també s'ha reprès la MotoStudent, el campionat internacional de motocicletes universitàries, en què han participat els equips ePowered RACING, E3-Team, Motospirit UPC, e-Ride ETSEIB i SYNERGY Racing Team.

L’IDEAI-UPC abordarà els grans reptes de la Intel·ligència Artificial a l’AI & Big Data Congress

1 setmana 5 dies ago
L’Intelligent Data Science and Artificial Intelligence Research Center (IDEAI) de la UPC prendrà part, els dies 14 i 15 de setembre a Barcelona, de la setena edició de l’AI & Big Data Congress, que abordarà les tendències en Intel·ligència Artificial i les millors pràctiques d’empreses pioneres del sector, així com les darreres novetats tecnològiques i la seva aplicació.