Vés al contingut
x

Taulell

L'Snatt's B lluitarà per l'ascens a Lliga Femenina 2; la UBSA renuncia a disputar el de lliga EBA

14 hores 9 minuts ago

Donada la situació de les darreres restriccions actuals que afecten l'inici de les competicions organitzades per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), aquesta va convocar una reunió amb els diferents conjunts femenins i masculins de la Copa Catalunya, on queden implicats dos equips adrianencs: L'Snatt's Femení Sant Adrià B i la Unió Bàsquet SantAdrià.
 

redaccio

Apareix mort un exemplar de llúdriga a la desembocadura del Besòs

1 dia ago

Ciutadania i organitzacions ecologistes ho van advertir: les llúdrigues necessiten una aigua neta per poder viure en ella i ser protegides davant altres factors externs com gossos o el propi ésser humà. 
 
Encara no podem saber les causes de la mort de l'exemplar de llúdriga que va aparèixer sense vida a la desembocadura del riu Besòs, a Sant Adrià, aquest dilluns. Ha estat el grup de Montcada Som-Rius el que va donar a conèixer la trista notícia per xarxes socials, anunciant també que Agents Rurals ha obert diligències per esbrinar la causa.
 

redaccio

L’INTE de la UPC estudia millorar la detecció de gas radó a l’atmosfera i al sòl, per vigilar l’impacte en la salut i el canvi climàtic

1 dia ago
La investigadora Claudia Grossi i l'investigador Arturo Vargas, de l'Institut de Tècniques Energètiques (INTE) de la UPC, juntament amb altres científics europeus, estudien com millorar la qualitat de les mesures de gas radó existent a l'atmosfera i al sòl, per controlar millor el seu impacte en la salut i en el medi ambient.

Es crea una xarxa de 400 investigadors per impulsar la Indústria 4.0 a Catalunya

1 dia 17 hores ago
Un total de 400 investigadors de deu entitats del sistema universitari, centres de recerca i centres tecnològics, entre els quals s'inclou la UPC, participen a la Xarxa Fourth Industrial Revolution (XaFIR), que es constitueix amb els actors més importants de la recerca i el desenvolupament en l’àmbit de la Indústria 4.0 de Catalunya per promoure la implantació massiva d'aquestes tecnologies en el teixit productiu català.

L'Ajuntament anuncia que replantarà 87 arbres a la ciutat

2 dies 23 hores ago

Malgrat les protestes de diversos grups ambientals de Sant Adrià en contra de la "inexistent" preocupació per part de l'Ajuntament amb l'arbrat de la ciutat, el consistori ha anunciat que replantarà 87 arbres de carrers i jardins. "L'Ajuntament en fa una gestió activa, inspecciona els arbres de tot el municipi per detectar els que estan en mal estat, avaluar-ne el risc associat i determinar l’actuació que cal fer-hi". 
 

redaccio

9 denunciats per una festa il·legal al campus Besòs de l'UPC

3 dies 21 hores ago

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Sant Adrià van haver de desmantellar una festa que els joves de la residència del Campus Besòs de l'UPC havien organitzat el passat dissabte. Els agents van rebre l'avís de matinada, sobre les 3.30h, alertats pel veïnat. 
 
Segons els Mossos, l'actuació policial va acabar amb 9 denunciats per incomplir les restriccions Covid, també per no portar mascaretes ni mantenir la distància social.
 

redaccio

Investigadors de la UPC desvelen, amb la llum del sincrotró ALBA, per què es deterioren els vitralls modernistes

5 dies 20 hores ago
Un grup d’investigadors de la UPC ha estudiat els materials i els mètodes utilitzats en la producció dels esmalts en els vitralls del Modernisme Català, especialment en relació amb els mecanismes de degradació. Les dades obtingudes en la línia de llum MSPD del Sincrotró ALBA han permès desxifrar l’estructura i composició dels materials dels esmalts emprats en els vitralls així com el seu estat de conservació, amb l’objectiu de millorar la preservació d’aquest patrimoni cultural.

S’inicia el cicle ‘UPC DiàlegsxAvançar’, un espai de debat per a la comunitat universitària

5 dies 21 hores ago
El 28 de gener s’inicia el cicle ‘UPC DiàlegsxAvançar’, un espai per compartir i escoltar projectes i propostes vinculades als diferents àmbits d'actuació de la Universitat, obert a la comunitat universitària. La política internacional centrarà la primera d’aquestes sessions, que serà introduïda pel vicerector d’aquest àmbit, Juan Jesús Pérez, i a la qual en seguiran dues més els dies 2 i 4 de febrer, respectivament. Les sessions es podran seguir a través de la plataforma Meet.

Presentat el nou Portal de Ciència Ciutadana en el marc de la jornada '50 anys de Ciència amb Consciència'

6 dies 19 hores ago
La UPC posa en marxa un portal de Ciència Ciutadana: un espai pioner on la ciutadania és la protagonista de la recerca universitària i on es publicaran els projectes en actiu, recursos tècnics i material de divulgació. El nou portal s'ha presentat el 26 de gener, en el marc de la jornada ‘50 anys de Ciència amb Consciència’, en què també ha tingut lloc el reconeixement a les persones de la comunitat UPC guardonades durant l'any 2019 i el lliurament dels premis convocats pel Consell Social de la UPC.