Jornada de Dinamització de la Internet Social 2015 #JdIS

Sota el lema "L'apoderament digital i la nova economia del coneixement" el passat 24 de novembre, amb el desdelamina.net, vam poder participar en una nova edició de la Jornada de Dinamització de la Internet Social, que va tenir lloc al Mobile World Centre de Barcelona.

La jornada es va dividir en dos moments diferenciats: una part de presentacions, dividida en 4 grans blocs, i un espai de tallers a la tarda. Aquí us deixem un breu resum de què va ser, per a més informació podeu consultar l’article publicat per la xarxa punt tic o l’article publicat per la Xarxa Òmnia.

PRESENTACIONS 

Bloc 1: Apoderament del ciutadà a través de les xarxes socials

Francesc Balagué, @fbalague (Education Change Maker, Digital nomad, Crowdfunding Sherpa, Learning Around the World, akoranga & Teamlabs). Ens va introduir al què i com de l'apoderment ciutadà, presentant-nos diferents eines i xarxes socials gràcies a les quals els ciutadans estan prenent partit i apoderant-se.

David Picó, @desdelamina. Des del projecte vam compartir tot el treball que realitzen al barri i que ha promogut, des de la ciutadania, a engegar diferents propostes.

 

Bloc 2: Comunitats de Bones accions

Ivan Caballero, @i_caballero (Tech & Impact Founder, Digging deep, Putting the extra into the ordinary i CEO of @TheSocialCoin) que ens va explicar com va arribar a desenvolupar la idea de The Social Coin, una moneda a canvi d'un favor.

Anna Closas @aclosas (Especialitzada en Vendes Internacionals, Emprenedora Social a The Social Coin) Ens va explicar com treballen sota el lema de "Un món millor és possible si comences per millorar-lo tu mateix/a!"

 

Bloc 3: Economia compartida, economia col·laborativa

Jordi Masides, @ValkiriaHub (director d’expansió a Valkiria Hub Space. @ValkiriaHub). Valkiria és un ampli espai obert de coworking situat a Barcelona (la primera ciutat de coworkings d'Espanya).

Albert Pujol, @albertpujolm. Ens va apropar la seva experiència en la creació del primer coworking rural situat a Ribera d'Ebre.

 

Bloc 4: El laboratori del coneixement

Glòria Pèrez Salmerón, @GPSalmeron (Library and Information Science, IFLA President-Elect, Presidenta de FESABID, Exdirectora de la Biblioteca Nacional de España) que ens va explicar les principals tendències que marca el vigent informe de la IFLA.

Marcos Catalàn, @LibraryLivLab (director del Living Lab a la Biblioteca Miquel Batllori de Sant Cugat ) ens va explicar la seva experiència davant del projecte innovador d'incloure un Living Lab dins d'una biblioteca, per primer cop.

 

TALLERS

Taller de Seguretat TIC, a càrrec del Luis Miguel Castillo (tècnic de El Teb), es va presentar la tasca del grup de treball que vetlla per desenvolupar i generar materials educatius i de difusió útils per la resta de la xarxa en matèria de seguretat

Taller de Coding – Mozilla Clubs i Robòtica a càrrec de Núria Alonso, (tècnica de projectes socio-tecnològics, al Teb) es van presentar els Kits que la xarxa Punt TIC posa a disposició dels seus dinamitzadors en qualitat de cessió de material temporal per a desenvolupar projectes de robòtica educativa i programació.

En total vam participar de les jornades unes 150 persones de perfils profesionals molt diversos. l’experiència va ser positiva, perquè es van posar sobre la taula diferents formes de treballar, que poden enriquir el dia a dia del nostre projectes.

Fem un recull del impacte del twitter al llag de la jornada.

 

 
També es va retransmetre en streaming.