La immigració :: Eix central d’un nou sopar de solidaritat

  • Categoria de l'entrada:Societat

El grup És l’hora ens apropa a la nova societat d’acollida sense filtres i en primera persona.

El passat dissabte 14 d’abril, el grup de solidaritat És l’hora en col·laboració amb el grup UNESCO de Sant Adrià, van realitzar un sopar de solidaritat, on hi van assistir unes 60 persones, es va fer un col·loqui sobre el tema Immigració: som societat d’acollida?. El presentaven la responsable del centre d’acollida de Santa Rosa, un representant de la plataforma sense papers sense sostre i dos nois senegalesos.

Es va parlar de las tasques del centre d’acollida: acompanyament a les persones nouvingudes (tràmits legal, defensa, classes de castella i català), la falta de voluntaris i d’ajudes. També es va parlar del paper de la plataforma en tot això, de l’estada a unes parròquies de Santa Coloma de persones vingudes de canàries, que van arribar en cayucos. I finalment de l’experiència viscuda pels dos nois que ens van acompanyar.

Aquest interessant acte va acabar amb un sopar força bó, el benefici del qual va ser destinat a la plataforma sense papers.

Tot plegat va ser força enriquidor. Va ser una forma diferent de veure el tema, sense filtres, escoltant les experiències de persones que pateixen el problema i de les que posen la seva vida i tot el que tenen per ajudar.