La Mina com a plató: el barri, inspiració per a artistes

Ja fa setmanes que en parlem al nostre mitjà. El barri ha estat l’escenari de fons de moltes creacions audiovisuals. Ho vèiem en l’especial de La Mina com a plató sobre videoclips i sobre peces fetes per entitats del territori. I també ara, sobre relats artístics que van des del documental fins al curtmetratge.

L’any 2004, amb “The gipsy project” ens presentava l’artista Hannah Collins una mirada diferent del barri de La Mina. Després de catorze hores de rodatge, la creadora oferia una recopilació de pel·lícules que pretenien expressar les preocupacions de l’ésser humà a través de la cultura gitana.

Al llarg d’un any, Hannah Collins va treballar amb el col·lectiu per convertir-lo en el protagonista del seu relat, a través de les seves pròpies històries, cançons i diàlegs. Us animem a fer una ullada al resultat d’aquesta obra que va utilitzar La Mina com a plató.

Més experimental va ser la proposta “Freeload” de l’artista americà Dennis Adams. L’any 2004, per celebrar el 75è aniversari de la construcció del pavelló de Mies van der Rohe, va utilitzar una columna cruciforme de l’edifici i va instal·lar una càmera de vídeo a cadascun dels extrems. L’artista va realitzar un itinerari per la La Mina, mostrant algunes imatges del quotidià a l’espai públic:

La reivindicació contra el canvi climàtic i la contaminació del planeta és l’eix central del curtmetratge “El esperador desconocido de autobuses”. Antonio Velasco y Robert Bou són els creadors d’aquesta peça audiovisual, enregistrada al barri de La Mina i a altres barris de Sant Adrià del Besòs amb actors i actrius no professionals:

Com ja us hem comentat en els dos articles anteriors, us animem a fer-nos arribar altres propostes artístiques i audiovisuals que sapigueu que s’han produït entre els carrers del nostre barri.