La Mina és Art, el nou projecte de Truquem a la Porta

  • Categoria de l'entrada:Espai públic

El proper 5 de març, Truquem a la Porta inicia un nou projecte que ens convida a investigar, a través de les arts expressives, les problemàtiques que afecten al barri, resignficar els seus espais i construir una xarxa de veïns i veïnes implicats al territori. Es tracta de “La Mina és Art”, una proposta de tallers setmanals que tindrà lloc a l’Associació de veïns de La Mina i que farà ús de diferents llenguatges artístics (fotografia, text, cos, arts plàstiques…), per generar accions comunitàries que fomentin la participació i el sentiment de pertinença al barri.

Entre els objectius, la iniciativa contempla treballar aspectes relacionats amb la cura de l’espai públic i el reciclatge a través de la pròpia creació, potenciar els serveis i recursos que ofereix el barri, entrar en diàleg amb el veïnatge a través de propostes artístiques que es presentin a l’espai públic, millorar la cohesió social i teixir aliances entre participants i les entitats implicades.

“La Mina és Art” plantejarà la creació de peces individuals i una obra col·lectiva per després poder exposar-la. És un espai obert a totes les veïnes i veïns, i es durà a terme tots els dimarts, de 10.30 a 12h.

Truquem a la Porta, que és el projecte que hi està darrera, és un servei del Consorci del barri de La Mina que té per objectiu sensibilitzar sobre la cura de l’espai públic i oferir informació sobre els recursos de la Mina a través d’un equip de persones veïnes del barri. Des del desdelamina.net, vam dedicar un Mapa Sensible a aquest recurs, que podeu llegir al nostre web, on dues treballadores ens expliquen la seva experiència.