Les viatgeres del Identitats i Miralls gaudeixen de la darrera sessió al barri

Les participants de l’experiència d’APS (Aprenentatge i Servei) Identitats i Miralls s’apropen al final del seu viatge pel barri. Després d’haver-se trobat amb tres col·lectius d’adolescents i amb la Plataforma d’Entitats i Veïnes i Veïns de La Mina, la Paula, l’Andrea, la Kenza i l’Alba gaudeixen de la darrera sessió de servei al territori.

L’Alba i la Kenza van començar el Identitats i Miralls apropant-se als joves de la UEC. Després, van acostar-se a la tasca comunitària que es desenvolupa des de la Plataforma d’Entitats i Veïnes i Veïns de La Mina. I en la seva darrera sessió, han pogut conèixer la visió i la feina que fan un grup d’educadores i educadors de Salesians La Mina.

Els nervis i les expectatives van tornar a aparèixer al inici de la sessió: “Estàvem molt nervioses perquè creiem que era amb el col·lectiu que portàvem més pressió damunt, ja que eren persones experimentades i amb moltes coses que ensenyar-nos”, ens expliquen al bloc de l’APS Identitats i Miralls.

Però els interrogants del principi es van anar transformant en noves respostes i reflexions. Tant és així, que les dues estudiants de Treball Social van volver compartir amb nosaltres un conjunt de conclusions que les van sorprendre. D’entre elles, destaquen que “La mina és un barri amb molts prejudicis i és complicat jutjar o valorar-ho sense haver sigut partícip de la dinàmica que existeix”, que “els mitjans de comunicació fomenten aquests estigmes i prejudicis” i que “d’una mateixa realitat o situació sempre es poden treure moltes conclusions”.

L’Andrea i la Paula arribaven a la tercera sessió de servei del Identitats i Miralls 2020 després d’haver-se trobat amb els i les joves del Centre Obert i de l’Aula d’Estudi de Salesians La Mina. Aquesta vegada els hi tocava conèixer l’altra banda de l’àmbit educatiu. A la trobada les esperava el Narciso, educador de Medi Obert al barri.

“En aquesta ocasió, ens havíem de plantejar una sessió completament diferent de les anteriors, no només perquè seríem entre tres i quatre persones, sinó perquè, a més, eren adultes”, ens expliquen les dues estudiants al bloc del Identitats i Miralls.

Després de presentar-se i entendre millor la funció del Narciso al barri de La Mina, la Paula i l’Andrea van tenir amb ell “una xerrada amb un llenguatge no gaire formal, però que va servir per apropar-les a la realitat del barri des de la visió d’un professional que tracta directament amb les problemàtiques reals d’aquest”.

L’encontre va ser tan positiu que, en acabar, van acompanyar al Narciso a conèixer més del barri i de la seva tasca. “Va ser una molt bona manera d’acomiadar-nos tant de l’experiència de participar en aquest projecte, com del Narciso, de qui vam aprendre molt.”