Una unitat mòbil de Catalunya Ràdio ha tornat a aterrar al barri en menys d’un mes. En aquesta ocasió ho ha het per conèixer el projecte educatiu que hi ha al darrere de l’Institut Escola La Mina. I per explicar-lo, la Marta del Campo, directora del centre, ha estat entrevistada al programa “El matí de Catalunya Ràdio”.
Imatge de Catalunya Ràdio
Després de les declaracions d’algunes persones del barri participants a l’espai “En primera persona”, que asseguraven que l’absentisme escolar al barri era un dels problemes més greus, la directora de l’Institut Escola La Mina va decidir enviar una carta a Catalunya Ràdio per per explicar el projecte educatiu des de les arrels.
Així va ser com la Marta del Campo va ser entrevistada a l’espai “Us fem cas”. “Som un centre amb majoria d’alumnat d’ètnia gitana i per a nosaltres això és un honor. Des del principi, vam decidir que la gitanitat sempre estaria present. Sabem que els temes d’identitat són importants per aprendre i per sentir-se còmodes i segurs”, advertia la directora del projecte educatiu. I afegia: “El barri de La Mina és un barri amb un entorn complex que condiciona l’èxit educatiu de molts dels nostres alumnes, però nosaltres no som un centre gueto. Som un centre que té un projecte educatiu que funciona, que ha millorat en temes d’absentisme i de resultats educatius i estem molt satisfets de la feina que estem fent en el barri”.
Marta del Campo també feia menció de la importància del Projecte Educatiu de Barri, pebMINA: “Estem, com totes les entitats i serveis del barri, connectats a l’entorn. D’una altra manera, difícilment estem avançant”.
La directora de l’Institut Escola també va fer referència a la importància de vincular a referents del barri en el projecte educatiu: “El treball de persones referents és molt important per generar expectatives positives envers l’aprenentatge i l’èxit. Els nens i les nenes han de creure que quan siguin grans poden arribar on vulguin, i això significa que poden decidir sobre les seves vides.”
La Marta va aprofundir també en els mecanismes que es dibuixen per disminuir l’absentisme escolar i en les apostes per potenciar que l’alumnat es vinculi al centre i continui amb el seu camí formatiu i professional. Nosaltres us convidem a escoltar l’entrevista sencera per conèixer de ben aprop la realitat de l’Institut Escola i la tasca que va filant en el barri: