L’Institut Escola Sant Adrià del Besòs, exemple de innovació educativa

"Innovació educativa a l'extraradi". Amb aquest titular, El Periódico es fa ressó dels nous mètodes que desenes d'escoles de barris amb dificultats socioeconòmiques introdueixen per lluitar contra el fracàs escolar.

 

      

 

L'Institut Escola de Sant Adrià del Besòs és un dels exemples amb què El Periódico ha relatat la situació educativa que viuen molts barris de Catalunya. El mitjà ha parlat amb la directora del centre, Marta del Campo, per conèixer la realitat educativa que es viu a La Mina i les propostes de canvi que es duen a terme: "Hi ha una llarga tradició innovadora en entorns molt diferents. És fonamental que qualsevol projecte pedagògic de canvi compti amb la implicació de tota la comunitat educativa: professorat, estudiants, famílies i el barri".

A l'article, sobre les metodologies educatives innovadores com a eina contra el fracàs escolar, Joan Maria Girona, membre del Consell de formació de l'associació pedagògica Rosa Sensat, assegura: "El 1978, les quatre escoles que llavors hi havia a La Mina ja treballaven per projectes, comptaven amb aules de psicomotricitat i aules taller i hi implicaven les famílies".

La notícia es completa amb declaracions de professionals d'altres escoles. Entre elles, Helena Aznar, directora del col·legi públic Magraners de Lleida, on van decidir eliminar l'utilització de llibres de text: "L'absentisme escolar començava en molts casos pels mateixos pares, que molts dies, per diferents raons, s'oblidaven de portar els fills al col·legi […] Ara, en canvi, tenim nens de tercer de primària que venen sols al col·legi, per iniciativa pròpia, encara que els seus pares estiguin dormint. I ens diuen que és perquè tenen ganes de veure què passarà aquell dia a classe."