Mapeig col·lectiu: trobant diferències entre la rambla de La Mina i el carrer Major de Sarrià

  • Categoria de l'entrada:Espai públic

La rambla de La Mina té les seves particularitats. Així ho han comprovat els i les alumnes de segon de batxillerat social de l’Institut Salesians de Sarrià aquesta setmana. L’objectiu? Fer un mapeig col·lectiu per comparar-la amb el carrer Major del barri barceloní i distingir-ne les principals relacions i diferències.

Imatge del mapeig col·lectiu a la rambla de La Mina

Un mapa mut, un llibret explicatiu i al voltant d’uns 40 estudiants voltant per la rambla de La Mina. Aquest va estar el panorama del passat dimarts 12 de febrer. En grups, l’alumnat de Sarrià va descobrir les principals localitzacions del territori, anotant i plantejant interrogants i observacions sobre les seves particularitats.

Fonts que no es troben en funcionament, poc trànsit, manca de locals comercials, panells informatius desactualitzats, descampats desaprofitats. Aquestes van estar algunes de les idees que van quedar recollides en els quaderns de les participants i que es van reflectir finalment en un mapa col·lectiu de l’espai públic.

L’exercici de descoberta va permetre analitzar els punts més destacats en relació al carrer Major de Sarrià. D’aquesta manera, els i les alumnes van posar en pràctica el coneixement col·laboratiu sobre l’espai urbà i les seves implicacions socials.

Si voleu saber més sobre la jornada, us animem a fer un cop d’ull a la nostra galeria de Flickr.

Imatge del mapeig col·lectiu a la rambla de La Mina