Antonio Carmona, tío Curro, de 60 anys, i Alfonso Amaya, de 32, seleccionats per la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC) i contractats pel Trambesós per a mediar en els actes de vandalisme.
A partir d'una nota de l'agència Europa Press, coneixem la nova política del Tram per a fer front als reiterats actes de vandalisme que sofreixen algunes parades de la Línia 5 i 6 del Trambesós. En aquesta web, ja vam parlar d'aquests fets i de les reaccions que provocaren ara tot just fa un any.
En front a la falta d'efectivitat de mesures intimidatòries per part dels inspectors i en alguns casos Mossos d'Esquadra, el Tram ha decidit provar un procediment amb el que no està acostumat a treballar: la mediació.
El programa, que va començar amb 4 mediadors i continua per motius de contenció pressupostaria amb només el tio Curro i l'Alfonso, pretén sensibilitzar sobre la importància del transport públic i el respecte entre els usuaris. A la vegada, vol ser una alternativa al model punitiu quan, en molts casos, la falta de recursos, obliga a viatjar sense bitllet, fet que s'aguditza quan s'imposa una multa i que pot acabar amb algun acte de vandalisme.
Des d'aquí, volem aplaudir aquest canvi des de la punició cap al diàleg i la mediació, a la vegada que animem a que no es retalli sinó que s'augmenti per a tal de fer front comunitàriament a la gestió dels recursos i conflictes del transport públic.
Lamalla.cat ha publicat la notícia i El periòdico també i un altre cop hem de lamentar el to dels reiterats comentaris ofensius i allunyats de la realitat que s'hi poden llegir.