Les participants del projecte d'aprenentatge i servei "Identitat i Miralls" estan a mig camí de concloure les sessions amb els veïns i veïns del barri. S'apropa el moment d'avaluar l'experiència però abans ens han ofert un breu resum de les vivències de la segona sessió amb les entitats.
L'Anaïs i la Mireia iniciaven el segon dia de treball amb els grups del barri. En aquesta ocasió, van tenir l'oportunitat de conèixer la realitat dels nois i noies que formen part de la UEC (Unitat d'Escolarització Compartida): "A través de la sessió hem pogut anar mostrant altres mirades més positives i és que La Mina no només són notícies negatives sinó que també és un barri on hi ha gent lluitadora, gent treballadora, gent amb projectes i reptes". A més, també van poder analitzar una notícia amb dos membres del Projecte Educatiu de Barri- PEB Mina: "Acabem el dia pensant en la importància que tenen els mitjans de comunicació a l’hora de crear imatges sobre un barri i com a poc a poc van penetrant en les nostres ments etiquetes, imaginaris i realitats, que es van configurant a dins nostre, sense ni tan sols conèixer el territori des de totes les vessants."
"Dues sessions diferents a la resta" és el títol que la Clàudia i l'Anna han escollit per explicar-nos la seva vivència amb els nois i noies de la UEC i amb un grup de professionals del CAP: "Tots vam aprendre alguna cosa nova, nosaltres segur, a part de l’experiència, vam veure i entendre diferents punts de vista que potser abans no contemplàvem."
L'Ariadna i el Lorenzo, fidels a la seva creativitat a l'hora de compartir les seves experiències, van comparar la trobada de la segona sessió amb una Festa Major. En aquesta ocasió, van apropar-se al col·lectiu de dones IRIS: "I no només ens desvelaren la mirada i les experiències viscudes al barri de la Mina, sinó que també ens explicaren què és el que significa per a elles el col·lectiu al qual pertanyen". La tarda la va concloure amb la participació de dos usuaris del Punt Òmnia: "El comboi que tenien per aprendre ens entusiasmà de tal manera que ara ja no podem vore amb els mateixos ulls els llibres que tenim a la prestatgeria".
I la Sara i el Miguel Ángel van compartir la tarda del 29 de març amb el col·lectiu de dones Adrianas, que els van permetre arribar a més d'una conclusió sobre el barri: "Fue una sesión muy provechosa, que nos permitió afirmar que si realmente se quisiera cambiar la situación que viven los vecinos del barrio, se habrían encontrado ya soluciones. Tan sólo con escuchar cómo viven su realidad y lo que proponen los habitantes, se podrían llevar a cabo numerosas mejoras, pero al parecer es al gobierno al que no le conviene o no le interesa demasiado invertir esfuerzos en la Mina". També van conèixer al responsable del Arxiu Històric de La Mina, en Josep Mª Monferrer: "En palabras del historiador, el destino de La Mina al paso del tiempo, es ser fagocitada por los intereses urbanísticos. Objetivamente, no existe un verdadero interés institucional en transformar La Mina".