Noticies contradictòries sobre el nou CAP i mobilitzacions per la sanitat pública

Quan demà s'han d'aprovar els pressupostos de la Generalitat per al 2012, circulen informacions contradictòries sobre si aquestos inclouràn la partida que ha d'acabar de fer possible el nou CAP del barri. Mentrestant, veïns i veïnes de Santa Coloma, Badalona i Sant Adrià fan una assamblea a l'Esperit Sant contra les retallades en la sanitat pública.

 

retols_CAP.png

 El 22 de setembre de 2011, es va aprovar al Parlament la dotació pel nou CAP de la Mina de Sant Adrià com ja vam comentar en aquest article. Un cop assignada la dotació, l'últim pas és que aquesta sigui inclosa en els pressupostos de la Generalitat i així poder tirar endavant les obres un cop els terrenys ja han sigut cedits per l'Ajuntament de Sant Adrià i el permís d'obres concedit.

En els últims dies han aparegut informacions contradictòries. Mentre en alguns documents del Departament de Salut apareixia el nou CAP de La Mina com una de les inversions més rellevants del departament per al 2012, des del grup municipal d'ICV-EUIA s'informava de la presentació d'una esmena al pressupostos per la no inclusió de la partida que permetria la realització de l'equipament i una possible obertura el 2013.

Desconeixem si la construcció del nou CAP finalment ha sigut inclosa en el pacte que firmaren ahir a la nit CiU i PP i que farà que demà es puguin aprovar aquest pressupostos per al 2012.

 indignats_santadria.jpeg

Per altra banda, el passat dijous 9 de Febrer, veïns i veïnes de Santa Coloma, Sant Adrià, i Badalona es concentraren a l'Hospital Esperit Sant de Santa Coloma per a denunciar les retallades que està sofrint la sanitat pública. En concret, es denunciava la situació d'aquest hospital amb el tancament de 50 llits, que només restin oberts 2 dels 8 quiròfans dels que disposa i que els treballadors estiguin patint un ERO de 25 dies que està afectant a la qualitat del servei i al creixement de les llistes d'espera.

 

També es recordà que mentre s'estan fent ajudes multimilionàries al sector banquer, Espanya, amb un 6% del PIB, continua a la cua d'inversió en sanitat i educació, per darrera de Romania (8%), i de la mitjana europea (14%).