S’inicien les obres de l’escola bressol a Can Baurier

L’escola pública acollirà a prop d’un centenar de nens d’entre 0 i 3 anys

Fa unes setmanes es van iniciar les obres d’una escola bressol municipal als terrenys d’equipament de Can Baurier. Aquest solar és de titularitat pública i es troba al carrer Olímpic cantonada amb el carrer de Sant Pere.

La superfície de l’edifici serà de 1.280 m2. Constarà d’una planta baixa on s’ubicarà l’escola amb un pati de 450 m2, una primera planta on s’ubicarà un espai familiar/ludoteca i un espai nadó. El pati exterior disposarà d’una zona d’hort, sorral i zona de jocs amb sauló i cautxú. L’escola bressol disposarà de 6 aules, una per a nens/es de 0 a 1 any; dues per a nens/es de 1 a 2 anys; i tres per a nens/es de 2 a 3 anys. El total d’infants que podrà acollir l’escola serà de fins a 94 nens/es.

Les aules han estat dissenyades perquè els infants tinguin un espai lluminós, càlid, amb calefacció per terra radiant, amb ventilació creuada i amb una zona d’aigües per a cada grup d’edat. També hi haurà una sala polivalent d’uns 200 m2 que es convertirà en el nucli de l’escola i que alhora es podrà dividir en espais més petits segons els usos que se li vulguin donar. El centre també disposarà de cuina pròpia.

Les cobertes estan concebudes com una façana més de l’edifici, i així els habitatges del voltant gaudiran d’una composició formada per una part enjardinada i una altre amb plaques solars per tal d’aconseguir un edifici eco-eficient.

En aquest mateix solar, del qual l’escola bressol n’ocupa només una tercera part, es preveuen ubicar altres equipaments en el futur.