Sant Adrià lluita contra les violències masclistes

  • Categoria de l'entrada:Dones

S’acosta el 25N, el Dia internacional contra les violències masclistes. I Sant Adrià de Besòs ha compartit una programació amb propostes educatives per combatre les agressions a la nostra comunitat. En un context social on les violències masclistes són tan evidents a escales tan diverses, actuar és una necessitat inminent.

Aquest mes de novembre les propostes educatives i culturals a la ciutat giren entorn al 25N per aconseguir una societat lliure de violències masclistes. I en aquest camí, treballar amb la infància i la joventut de la comunitat és el primer pas. Per això el Polidor ofereix activitats especials que ens conviden al treball personal, a la reflexió i a la sensibilització. Entre aquestes, trobem:

– Taller gratuït d’autodefensa feminista per a joves de 12 a 35 anys, que es desenvoluparà els dies 10, 17 i 24 de novembre a les 18h.

– Jocs de taula feminista, el dimecres 24 a les 18h.

– Cine-fòrum feminista, el dijous 25 a les 18h.

– Festa Lila, amb un punt d’informació lila i diferents activitats per abordar els feminismes. Aquesta proposta es farà el divendres 26 a les 18h a la Plaça Guillermo Vidaña.

A més, del 15 al 26 de novembre podrem gaudir de l’exposició “La violència masclista té la seva història” amb col·laboració amb el CIOD.

Precisament el CIOD, el Centre d’Informació i Orientació de la Dona, també organitza un taller d’autodefensa per a dones de la ciutat. Els dies 15, 22 i 29 de novembre, de 17.45 a 18.45h, les participants podran introduir-se a l’autodefensa com una manera de crear autoconfiança, perdre la por i recolzar-se en altres dones.

Les places són limitades i les inscripcions es poden fer trucant al 93 462 11 21 o enviant un correu a infodonaciod@sant-adrian.net.

Finalment, mencionar-vos també la posada en marxa del projecte pilot VESTA, una aposta per part de diferents entitats públiques i del tercer sector per acompanyar dones amb fills i filles a càrrec i en situació de sensellar al territori Besòs.

El projecte VESTA, s’articula en dos pilars: d’una banda el tractament de l’habitatge com un dret oferint solució residencial a les persones participants, i de l’altra l’acompanyament integral, incloent l’àmbit laboral amb disseny i desenvolupament d’itineraris laborals molt personalitzats posant en el centre les necessitats i els moments de les persones ateses, acompanyant-les vers la recuperació del propi projecte vital.