Signatura Convidada :: “La Biblioteca, un oasi de llibertat” per Txell Paez

Aquest any, durant el mes d'agost, podrem gaudir dels articles que alguns dels membres del consell editorial de desdelamina.net ens han preparat per l'ocasió.

Segueix la serie de Signatura Convidada, Txell Paez, membre del consell editorial de desdelamina.net. El seu article es titula "La Biblioteca, un oasi de llibertat"

 biblioteca_15M.jpg

 

LA BIBILIOTECA, UN OASI DE LLIBERTAT

Abans que la llibertat d'expressió, hi ha la llibertat de pensament”. Aquesta frase li vaig escoltar, fa pocs mesos, al savi José Luís Sampedro i em sembla oportú compartir-la en aquesta plana web.

La llibertat, com qualsevol part de la realitat, la construïm. Bé és cert que hi ha una condició necessària, que són les lleis i les oportunitats, i, que malgrat haurien de ser les mateixes per a tothom, tots i totes sabem que no és ben bé així. Però tanmateix, tenim un espai propi que cadascú podem construir segons la nostra voluntat: La llibertat per pensar allò que vulguem, sense més límits que el que nosaltres mateixos ens imposem.

L'accés al coneixement podria ser una de les eines que ens apropa a la llibertat de pensament, i en bona mesura, aquesta decisió depèn de les nostres ganes d'aproximar-nos-hi.

La biblioteca del barri, inaugurada ara fa tres anys, és una aliada de la nostra llibertat perquè ens obre les portes al coneixement i al pensament crític. Llegir ens porta directament a pensar, per tant a imaginar, a construir i a crear. També ens convida a descobrir coneixements nous i anar arraconant els que no ens serveixen. Ens permet interpel·lar-nos sobre la pròpia vida, ens dóna eines per a canviar, per a actuar, per a compartir i per a expressar. Si a més a més aquest aprenentatge el fem a través de la literatura, voldrà dir, que la bellesa és un principi des del qual construïm aquesta llibertat.

Us desitjo per aquest estiu bones i alliberadores lectures.

 

Txell Paez

 

bilioteca_callejera.jpg

Les fotografies que il.lustren l'article estàn publicades sota llicència Creative Commons als Flickrs de Ana_reyMatth Van Mayrit