Somnis de La Mina: Els meus somnis i malsons al barri La Mina

Tenim una gran notícia que ens fa molta il·lusió poder compartir, i és que estrenem una nova ‘Signatura Convidada’ al desdelamina de la mà de Jaime Fernández, un “veí qualsevol” que ha crescut i viu al barri. En la seva primera col·laboració, en Jaime no només es presenta sinó que també ens introdueix els seus somnis per al barri. És per això que la seva ‘secció’ duu el nom de ‘Somnis de La Mina’ que, pel que sembla, de tant en tant, també es poden convertir en malsons. Gràcies Jaime i fins la propera!


He llegit que els humans dormim un terç de la nostra existència. Dormir té funcions molt importants, ens ajuda a conservar la nostra energia, fixar la memòria, afavorir un bon funcionament del nostre cervell i enfortir les nostres defenses. En el son profund el cervell neteja i repara, i en el son REM organitza els records i els guarda.

I aquesta és la meva intenció… conservar, recordar, enfortir, netejar i reparar la meva experiència des de dins de La Mina.

Sóc un veí qualsevol en un barri concret. Un veí que ha crescut i viu a La Mina. Un veí amb somnis i alguns malsons que vull compartir amb aquests articles en un intent de que quedin recollides altres veus del barri. Crec que quan més diverses són les veus, més representen la realitat de La Mina.

Una teoria afirma que “hi ha una relació directa entre somni i percepció de la realitat”, ja que per exemple els cecs de naixement no associen contingut visual als somnis i potencien les associacions amb altres sentits.

En moltes cultures s’atribueix un valor profètic al somni, concebut com un missatge xifrat que cal desentranyar.

Alguns dels meus somnis fa temps que els tinc i tenen a veure amb la millora del benestar dels meus veïns i veïnes.

Un primer somni per compartir pot semblar una utopia. Somio amb un barri on tothom pot començar de zero, on hi ha paraules d’ànims, on les portes no sempre estan tancades i on tothom té les mateixes oportunitats, ni més, ni menys. Com el curt d’animació “Partir de Cero”:

Un malson també son somnis que produeixen pors o emocions desagradables. I tinc alguns que m’espanten més que d’altres.

Un malson recorrent és la por de que es generalitzi un imatge estereotipada, exagerada i no completa del barri que resti oportunitats a les persones que hi vivim aquí.

Us recomano una última (o no) lectura: Irregulars de La Mina: Estereotips i barri

Jaime Fernández