Tardor ubuntera

  • Categoria de l'entrada:desdelamina

Arriba la tardor i com a cada estació a desdelamina.net canvien els colors de la nostra web. I aquest cop ens pintem amb els colors de l’Ubuntu, una distribució GNU/Linux.

Ubuntu es programari lliure, així que podeu baixar-vos-el, utilitzar-lo i compartir-lo amb les vostres amistats, familiars, a l’escola o a l’empresa de forma totalment gratuïta.

 ubuntu_banner.png

El nom de la distribució prové del concepte zulu i xhosa d’ubuntu, que significa "humanitat cap a altres" o "jo sóc perquè nosaltres som". Ubuntu és un movimentsud-africà encapçalat pel bisbe Desmond Tutu, que va guanyar el Premi Nobel de la Pau el 1984 per les seves lluites en contra de l’Apartheid a Sud-àfrica. Mark Shuttleworth, mecenes del projecte, es trobava molt familiaritzat amb el corrent.Després de veure similituds entre els ideals dels projectes GNUDebian i en general amb el moviment del programari lliure, va decidir aprofitar l’ocasió perdifondre els ideals d’Ubuntu.

L’eslògan d’Ubuntu "Linux per a éssers humans" resumeix una de les seves metes principals:fer de Linux un sistema operatiu més accessible i fàcil d’utilitzar.

Si vols més informació sobre Ubuntu pots visitar la web de l’equip i la comunitat d’ubuntaires en català i la web GNULinux.cat.

I a tothom, bona tardor ubuntera 🙂