15 anys a Venus :: Entrevista als seus realitzadors

Un parell de dies abans d'acabar l'any, l'equip de desdelamina es va trobar amb Mariona Giner i Sergi Pujolar, directors del documental 15 anys a Venus, per fer una entrevista sobre el projecte, el seu proces i seu tancament amb l'alliberació del documental a internet.

15 Anys a Venus és una pel·lícula documental que aborda la precarietat de l’habitatge del barri. Bona part d’aquesta precarietat és el resultat directe de diverses actuacions urbanístiques que no s’han dut a terme, com l’enderrocament de l’edifici Venus. Aquesta situació es retrata a través de històries personals i la participació d’altres veïns, representants de l’administració i experts.

El documental acompanya als veïns afectats per aquesta situació al llarg de gairebé un any fins que es defineix el desenllaç final de la situació dels uns i els altres. Així, coneixem la lluita dels veïns de Venus que volen rebre el tracte de ‘pis per pis’ sense pagar la diferència dels pisos nous. Coneixem, també, persones que participen en el sorteig oficial dels pisos nous i, finalment, seguim a una família en situació d’urgència social que espera que se’ls adjudiqui un pis, tot i que saben que hi ha moltes possibilitats que els pot tocar al degradat edifici Venus.

Mariona Giner i Sergi Pujolar, a l'entrevista que vam enregistrar, ens comenten l'origen del projecte, com va ser el procés de rodatge i muntatge del documental, les seves derivades Orbita Venus i el blog del documental i com serà el tancament de tot el projecte.

 

 

A principis d'any el documental ha estat alliberat a internet de forma integre per la seva visualització i consulta posterior.

Agraim a Mariona i Sergi la seva proximitat i ganes de col·laborar amb nosaltres, a Ester Molera per fer-nos de directora de fotografia a l'entrevista i a Juanjo Rodriguez i la Comunitat Salesiana del barri per fer-nos d'amfitrions i de plató improvisat.