Andreu P., l’irresistible protagonista del nostre conte d’estiu

Una manera dolça i perfumada de retornar a la nostra activitat quotidiana pot ser recuperant la lectura de "L'irresistible Andreu. P", el conte d'estiu quel'Albert Plans ens ha escrit per al desdelamina.

Si us l'heu perdut sencer (deixar-se un capítol és dificil per que la història enganxa) aqui el republiquem complert de nou per a que ens serveixi d'estímul per a reemprendre amb la força de sempre la quotidiniatat transformadora que plegats fem. Que tingueu una bona entrada de curs.

Us proposem la (re)lectura en quatre parts d'aquesta ficció d'estiu que ens regala l'Albert, una història que succeix en un barri que no té per que ser el nostre:

 

L'irresistible Andreu P. – Part 1 :: "El primer que ho va notar va ser el seu gos. Vell, cec i malalt d’artrosi, s’estava tot el dia ajagut al costat de la porta, immòbil, com un moble inútil….." (Llegir més,  originalLeer más, traducción al castellano con Google Translate)

 

L'irresistible Andreu P. – Part 2 :: "L’endemà de la trobada amb el Coletas, l’atractiu irresistible de l’Andreu ja es va fer evident del tot…." (Llegir més,  originalLeer más, traducción al castellano con Google translate)

 

L'irresistible Andreu P. – Part 3 :: "El desànim era general. Ja havien perdut el compte de les vegades que un pla de millora del barri acabava rebregat en el cubell de les escombreries….." (Llegir més,  original – Leer más, traducción al castellano con Google translate)

 

L'irresistible Andreu P. – Part 4 :: "La mare de l’Andreu explicava que un dels seus besavis era tot un don Joan. De fet, va haver de fugir de Borriana, al Castelló, perquè havia seduït a la filla d’un cacic i aquest li volia fer la pell…." (Llegir més,  originalLeer más, traducción al castellano con Google translate)

 

 

 

Albert Plans va néixer el 1970 a Sabadell, riu Besòs amunt. Després d’estudiar periodisme i treballar en el Festival de Cinema l’Alternativa i la revista Paraules de Ciutat Vella, va començar a escriure per a televisió.

Entre d’altres, he escrit guions per a sèries com 39+1, Kubala Moreno i Manchón (KMM), Ventdelplà, Porca Misèria i Plats Bruts. També ha coescrit la pel·lícula Fènix 11-23.

L'Albert ens mostra en aquest vídeo una mica de la seva ànima de narrador d'històries

 

(Televisió de Catalunya, Canal 33 – Programa Ànima)

 

 

La fotografia d'aquest article s'ha extret de la colecció de Jes a Flickr