Cartografia Sensible: La Mina reivindicativa

  • Categoria de l'entrada:Cultura / Educació

La XXXII Setmana Cultural ja és a tocar i des del desdelamina.net estem preparant una activitat per sumar-nos a les propostes comunitàries i fer barri plegades! Us convidem, per tant, a la Cartografia Sensible que tindrà lloc el proper dimarts 16 de maig, de 10 a 12h.

En aquesta passejada pels carrers de La Mina rescatarem els moviments veïnals de la història del barri a través el testimoni de quatre veus. La Paqui Perona ens compartirà les revoltes pel canvi social propiciades per la comunitat gitana. En Josep Maria Monferrer ens parlarà del paper del veïnatge en les transformacions dels anys 70. En Paco Marín ens recordarà l’episodi de Joan Brossa amb l’antihomenatge fet a l’alcalde franquista de Barcelona Josep Maria de Porcioles. I  la Paqui Jiménez ens donarà a conèixer les novetats de la lluita per a la dignitat de les veïnes i veïns de l’edifici Venus.

Les Cartografies Sensibles són sempre una oportunitat per reconstruir plegades la memòria històrica del nostre barri. Juntes traçarem un mapa col·lectiu i creatiu que ens faciliti conèixer, reconèixer i aprendre sobre la comunitat, les seves arrels, la seva gent i els seus futurs.

Des del projecte, us animem a formar part d’aquesta proposta per posar en diàleg les experiències entorn a la vida a La Mina. Si voleu participar, us esperem al inici de la nostra ruta: la plaça Maria Àngels Rossell (davant de la Parròquia Mare de Déu de les Neus).