CiU i el barri

Acabem amb la publicació de les respostes dels alcaldables a Sant Adrià a les properes eleccions municipals al qüestionari sobre el barri que els vam fer arribar fa unes setmanes. La darrera candidatura ha sigut Convergencia i Unió i la seva cap de llista Mireia Hernàndez.

CiU i el barri.

Recordem que desdelamina.net hem proposat uns interrogants concrets sobre temes generals que ens semblen d’interès per la gent del barri. Així entenem que el missatge, les propostes i els plantejaments que els partits tenen respecte el barri, la seva realitat i millora es fa més proper i entenedor. Les preguntes les vam publicar fa una setmana i aqui us deixem amb la resposta de CiU.

(Les preguntes estan ressaltades en negreta)

 

1.- El consum i tràfic de droga, és una realitat quotidiana del nostre barri. Quines accions tenen pensades per treballar i afrontar el fenomen?

Incrementar l’actuació del Mossos pel que fa al tràfic i dur a terme campanyes de prevenció pel que fa al consum

 

2.- Algun veïns del barri son afectats pels reallotjaments previstos en el Pla de Transformació del barri. Aquest procés ja s’ha iniciat, no sense protestes, i es preveu que finalitzi en breu, quines propostes tenen previstes per a la seva finalització’

Dubten de la seva finalització en breu. Creiem que cal escoltar l’AAVV i la Plataforma, i acomplir els compromisos adquirits fa 11 anys.

 

3.- La salut és un tema cabdal per tots el municipi. Al barri, el CAP és un dels serveis més destacats per la seva utilitat, presencia i historia. Dins del Pa de Transformació del barri és plantejava una ampliació del CAP, però es troba en fase de projecte. Quina es la seva posició davant aquest tema?

Cal recordar que el nou CAP de La Mina de Sant Adrià de Besòs va ser un projecte anunciat per la Consellera de Salut  Marina Geli (PSC) al 2005 i que havia d’estar acabat al 2007. En el seu moment, la Consellera Geli va assegurar que no es retardaria perquè les obres en barris en procés de millora eren prioritàries, però la veritat va resultar molt diferent: el CAP La Mina va ser un projecte redactat sense dotació econòmica, i es per això que el Tripartit no va poder complir la seva promesa. Per tant, a dia d’avui, conscients de la permanència de la crisi econòmica i l’alt grau d’endeutament que arrossega Catalunya fruit de la pèssima gestió econòmica del anterior Govern de la Generalitat de Catalunya, creiem d’una gran manca de sensibilitat i irresponsabilitat política exigir el compliment formal d’uns compromisos que, en temps millors, no es vàrem executar.

Les mesures de conscienciació ciutadana, envers el cost de la sanitat pública, ens semblen una garantia per poder disposar, en breu, dels fons suficients com per fer front a aquest projecte que considerem indispensable i prioritari per a nostra ciutat.

Pel Govern de la Generalitat de Catalunya el CAP de La Mina serà un dels projectes prioritaris a executar un cop comenci a normalitzar-se la inversió pública en aquest àmbit ”

L’educació és clau de volta pel barri i el seu desenvolupament, però, lamentablement, l’absentisme és un dels factors més determinants actualment

 

4.- L’educació és clau de volta pel barri i el seu desenvolupament, però lamentablement, l’absentisme és un dels factors més determinants actualment. Quines mesures tenen previstes per millorar l’escolarització dels infants i joves del barri?

Condicionar les ajudes a les famílies al grau d’assistència dels infants i joves a l’escola.

Buscar la complicitat de les entitats en la prevenció de l’absentisme.

 

5.- El Pla de Transformació i el Consorci del Barri han sigut prorrogats per cinc anys. Quina seria per vostè i el seu partit l’avaluació del que ha sigut el Pla de Transformació del Barri?

Creiem que no s’han acomplert la majoria dels objectius. Per aquest motiu proposem revisar la destinació del pressupost del Consorci, així com les actuacions programades

 

6.- La seguretat ciutadana és una de les preocupacions i situacions que afecten a tothom, quina és la seva posició respecte les actuacions que ja es porten a terme en el barri i quines propostes sobre aquest àmbit?

En els darrers mesos s’ha incrementat la presencia dels mossos, amb actuacions concretes envers les conductes il·legals. Proposem mantenir el grau de vigilància i fer partícips els moviments veïnals en la lluita contra la inseguretat.

 

7.- La imatge pública del barri no ha millorat amb el temps. Quan surt als mitjans de comunicació encara moltes vegades és per reafirmar els estereotips i prejudicis que hi ha sobre ell. Quines polítiques preveuen per millorar aquest aspecte?

Millorar la imatge del barri, passa per l’enderroc de l’edifici Venus, que avui per avui és la mostra més palpable de la degradació del barri, i també per donar oportunitats a aquells de volen guanyar-se la vida dignament.

 

8.- L’associacionisme, la participació ciutadana, les mobilitzacions… han sigut factors clau històricament en el desenvolupament del barri. Que en pensen del baix moment actual de l’associacionisme i del sentiment de desmotivació que es respira entre els veïns/es?

El clientelisme dels darrers anys ha provocat el distanciament del Veïns. Creiem necessari tractar totes les entitats per igual i implicar-los en la presa de decisions

 

9.- Desdelamina.net és un projecte de dinamització sociocultural a partir de l’ús de les TIC. Per això pensem que aspectes com l’alfabetització digital, l’accés a Internet i l’ús de recursos 2.0, són eines molt vàlides per transformar i millorar la realitat de les nostres comunitats. Voldríem acabar preguntant quines son les seves propostes per a millorar l’ús d’aquestes eines en el barri.

Creiem que l’alfabetització digital és un projecte interessant per tenir en compte cara al futur. Però la realitat actual del barri reclama altres prioritats.

 

A desdelamina.net agraim la bona rebuda a aquesta proposta i les seves respostes. 

Recordem que els nostres articles es poden comentar i que pots descarregar-te les respostes en format pdf.

També pots veure les respostes donades per les altres llistes:

Ciutadans i el barri

ICV-EUiA i el barri

Renovació per Sant Adrià i el barri

PSC i el barri