“Com és viure a La Mina?”, ens pregunta Catalunya Ràdio

  • Categoria de l'entrada:Societat

La periodista Mònica Terribas i el seu equip han emès recentment un programa dedicat al nostre barri. La Mina ha estat protagonista de les ones a l’espai radiofònic “En primera persona”, de Catalunya Ràdio. I és que en primera persona han parlat veïns i veïnes del barri per respondre a qüestió que es posava sobre la taula: Com és viure a La Mina?

El programa va comptar amb la participació de diferents persones referents del barri. La presència assocativa, l’educació i l’activisme van marcar els argumentaris d’uns terturlians que van ocupar els estudis de Catalunya Ràdio i un estudi mòbil organitzat al Casal Cívic La Mina. 

Josep Maria Monferrer, antic professor i artífex de l’Arxiu Històric del barri, va ser un dels convidats. “La centrifugació que s’està fent cap a La Mina és determinant. […] Barcelona s’ha dedicat a fer una selecció urbana amb un barri mal acabat. I mal començat. I després, es queixen que a La Mina hi ha problemes”, explica el pedagog i historiador.

Paco Vargas, veí, estudiant de Ciències Polítiques, integrador social i promotor escolar, també opinava posant el focus en el barri: “El problema més gran que té La Mina és com viuen els veïns i veïnes el fet de pertànyer al barri de La Mina. Carreguem amb un estigma molt gran, amb una realitat que la premsa dibuixa de manera diferent a com es viu i amb un abandonament brutal per part de l’administració.”

L’activista gitana Susana Martínez, graduada en Economia i màster en Assessoria i Gestió Tributària per Esade, afegia: “Sense una transformació amb accions i polítiques socials, difícilment acabarem amb l’exclusió i assolirem una igualtat social per als veïns i veïnes del barri.”

Des del desdelamina.net agraïm que als grans mitjans generin espais de debat i diàleg on donar veu al veïnatge del nostre barri. I us convidem a escoltar el programa complet de Catalunya Ràdio per conèixer de primera mà les diferents lluites del moviment veïnal de La Mina.