Comença la 24a Setmana Cultural de la Mina, centrada en els 15 anys del Pla de Transformació

La 24a Setmana Cultural del barri de la Mina ens convida a participar a un munt d'activitats de debat i de reflexió per fer una valoració global del què suposa el 15è aniversari de l'inici del Pla de Transformació del barri, així com de les perspectives de futur que s'obren davant nostre.

Sota el lema "Cap a on caminem", la Plataforma d'Entitats, Veïns i Veïnes del barri ens convida a una nova edició de la Setmana Cultural, i ja en van vint-i-quatre des d'aquell llunyà 1986, que aquest any se centrarà en el 15è aniversari de l'inici del Pla de Transformació del barri, analitzant la transformació urbanística que ha suposat, alhora que incidint en la persistència de certs problemes socials als quals el Pla no ha sabut donar resposta.

Com sempre, la Setmana Cultural compta amb la participació de la immensa majoria d'entitats i serveis del barri, des del propi Consorci passant pels grups de dones, les entitats educatives, l'ambulatori, l'escola i l'institut, així com algunes entitats que s'hi sumen per primera vegada com Els Jocs de la Mina o Vita Mina.

La programació és tant diversa com les entitats participants, de manera que trobem propostes per totes les edats i tant interessants per la gent del barri com per qui vulgui fer una primera aproximació a la realitat actual de la Mina. D'entre totes les activitats, ens atrevim a destacar-ne tres. La primera és l'Assemblea de barri que es realitzarà el dimecres 3 de juny a les 19h i que serà l'espai principal de debat per avaluar què ha suposat el Pla de Transformació i els reptes que queden pendents. La segona és l'acte de recuperació de memòria històrica "Memorial de la presó de dones de Les Corts i record de les dones afusellades al Camp de la Bota" que tindrà lloc dijous 4 de juny a les 19h. I en tercer lloc el sopar d'entitats, veïns i veïnes que es farà el divendres pel vespre.

També ens agradaria destacar les dues activitats que proposem des del projecte desdelamina.net. Divendres pel matí a la Rambla de la Mina (alçada c/Llull) realitzarem la "Jornada de treball comunitari", un espai de participació que dóna continuïtat a la proposta "Haciendo barrio, tejiendo la Mina" que vam realitzar fa uns mesos. Ens trobarem per a identificar concrecions i propostes per a continuar aquest camí col·lectiu, amb la idea de que aquesta trobada sigui punt i seguit per a traçar fites en la nostra ruta de barri. I dissabte pel matí, com a cloenda de la Setmana Cultural, us convidem a una nova Cartografia sensible, aquesta vegada sota el títol "La Mina, una llarga mutació", amb l’objectiu de crear un mapa col·lectiu, creatiu i sensible que ens permeti identificar i compartir aquells racons del barri que han tingut un especial significat per a cadascun de nosaltres. Comptarem amb la participació de l'activista veïnal Francisco Marín, el Cor Desacord i l'Euskal Etxea de Barcelona.

Us oferim la programació completa d'activitats, que també podeu consulta en línia a la pàgina de Facebook de la Setmana Cultural 2015.