Continuen les experiències del nostre Identitats i Miralls

Les experiències de les estudiants del projecte Identitats i Miralls continuen, i així ens ho fan saber a través dels articles que ens fan arribar. La UEC, el projecte materno-infantil, la biblioteca i dos periodistes són els col·lectius i agents amb què s'han trobat.

 

      

 

L'Ainara, la Laura i l'Emilio continuen amb la seva experiència al barri. Tots tres han viscut la seva segona trobada amb col·lectius del territori i els encontres han estat positius per a ells.

Les ganes no van faltar des d'un inici i així ho transmetien després de la sessió amb nois i noies de la UEC (Unitat d'Escolarització Compartida): "Abans d'arribar estàvem una mica a la expectativa i, a la vegada, amb il·lusió de conèixer un espai d'aquest àmbit ja que no havíem tingut l'oportunitat d'estar a cap, i menys de partlar amb els nois i noies que estudien allà."

Un ambient diferent es van trobar amb el segon grup d'aquell matí del 4 d'abril. Es tractava del projecte materno-infantil de la PES La Mina: "En arribar vam trobar-nos amb un espai molt bonic, molt acollidor, amb molta llum i un ambient molt agradable, en el que les mares estaven compartint experiències mentre esmorzaven. A la vegada, les dues educadores, amb un somriure molt gran cadascuna, ajudaven amb els nens." 

 

      

 

Per la seva banda, l'altre grup d'alumnes, format per la Teresa, la Luisa i el Jorge, prenien el seu primer contacte amb la gent del barri. En aquest cas, van xerrar amb el director i la bibliotecària de la Biblioteca Font de La Mina per analitzar la presència de la nova universitat a La Mina: "A la sessió va haver-hi riures, reflexions i un diàleg entre els cinc, aconseguint així un ambient totalment comfortable. Va ser un plaer."

 

      

 

I van completar la sessió amb una trobada amb els periodistes Jordi Ribalaygue i Andreu Merino. D'aquesta experiència en treuen bones conclusions: "Va ser una sessió amb dos professionals que van estar a l’altura de les nostres expectatives i creiem que va ser un aprenentatge recíproc. Ells van aprendre de nosaltres, i nosaltres vam aprendre d’ells. Per tant, tot un plaer poder posar-nos en la vostra pell, entendre la complexitat de redactar aquest tipus de notícies, i un plaer que vosaltres hàgiu après a partir del nostre anàlisi crític, veure punts que potser anteriorment no haguésseu vist."