Des de l’estiu :: comunitat i teixit associatiu

Benvingudes al penúltim des de l’estiu del mes d’agost, centrat, en aquesta ocasió, en la nostra comunitat, el veïnatge i el teixit associatiu que fa barri cada dia. Ens acompanyes en aquest repàs?

L’arribada del mes de setembre ens servia de pretext per recuperar certes tradicions d’inici de curs que la pandèmia s’havia endut. Els serveis i les entitats del barri es posaven en marxa després de mesos de funcionament adaptat i la vida semblava tornar a una normalitat estranya. D’aquesta manera, us compartíem que Ràdio La Mina iniciava una nova temporada i que l’Institut Escola La Mina, l’Espai Jove, el Casal dels Infants o Salesians La Mina obrien de nou les seves portes per acollir als infants i joves del nostre barri.

També reprenia la seva activitat el pebMINA. Després de 9 mesos d’aturada, les entitats i els serveis que en formen part es tornaven a trobar per entomar temes pendents, com el procés de creació del nou Pla Estratègic.

I poc després, serien els projectes socioeducatius del Consorci del barri de La Mina qui es reactivaven havent-se transformat en el context de pandèmia. Era el cas del Fem Família o La Capsa dels Jocs, aquesta darrera informant de la seva proposta a l’audiència del programa Tres60 de Badalona Televisió.

Amb l’entrada al 2021, els dos Punts Òmnia del barri feien valoració de l’any anterior. Ambdós havien format part de la tasca formativa i d’acompanyament que la Xarxa Òmnia havia desplegat durant el 2020. En total, més de 46.000 persones d’arreu havien estat ateses pels Punts Òmnia del territori català. Unes dades que s’havien donat per la voluntat d’apropar la comunitat a les TIC i fomentar la inclusió i cohesió social a través del clic i la pantalla.

En aquest des de l’estiu dedicat a la comunitat i al teixit associatiu volem posar de relleu el paper de la infància i la joventut en la recuperació de les noves normalitats. Precisament els joves de Salesians de La Mina, a través del Centre Obert i l’Aula d’Estudi, van ser els encarregats de impulsar una campanya de donació de sang al barri. Fins a 31 donants van participar de la iniciativa, que va fer visible la importància de donar sang al nostre barri, treballar en xarxa per a un repte social i aprendre a dissenyar una activitat de crida a l’acció.

Finalment, tanquem aquest des de l’estiu amb el 15è aniversari de La Capsa dels Jocs. Una celebració que ens va servir per repassar els orígens i la història del projecte amb l’ajuda de la Noèlia, coordinadora del servei: “Els pares i les mares s’obliden de tot i comparteixen estones màgiques amb els seus infants, corren, juguen i riuen, i comparteixen també aquestes estones amb altres famílies de diferents cultures.”