Des de l’estiu :: Feminismes

  • Categoria de l'entrada:desdelamina / Dones

Arriben les vacances d’estiu i tanquem un curs on les novetats del barri han alimentat el nostre web de notícies. I volem donar la benvinguda al mes d’agost amb un recull especial de tot allò que ha fet créixer la comunitat: parlem de feminismes!

 

      

 

Durant el curs hem parlat molt de dones i de feminismes i això ens agrada! Pel 25 de novembre, el Dia Internacional contra les violències masclistes, vam fer difusió del programa d’activitats previst en el barri. I posteriorment, vam compartir la crònica dels esdeveniments: els carrers del barri van acollir una marxa promoguda per les entitats del PEB Mina.

Aprofitant la data, ens vam apropar a conèixer un servei del barri. Es tracta del GAV, el Grup d’Atenció a la Víctima de Sant Adrià del Besòs. En Raúl i en Ramón ens van explicar com funcionava i quina era la situació del municipi en relació a la violència masclista.

El 25N també ens va servir per donar la cara a les xarxes socials amb un vídeo que es sumava a la campanya del #JoTambé. En ell, les companyes del projecte i de la PES La Mina – Salesians Sant Jordi preteníem fer visibles les desigualtats de gènere.

Al desdelamina.net informàvem també de la iniciativa del PEB Mina de prevenir la violència i la descriminació de gènere al barri. Amb un decàleg de gènere, s’intentava reforçar i unificar el compromís de tots els agents educatius, socials i de salut del barri per desenvolupar una actuació integral, sistemàtica, unificada i activa en quant a la perspectiva de gènere.

S’acostava el 8 de març, el dia de les Dones, i el barri preparava un seguit d’actes per a celebrar-ho. Entre ells, destaquem l’aturada de la Vaga Feminista, les activitats commemoratives i les paraules convidades de l’Agustí Clua.

I si voleu conèixer tres projectes que treballen en clau de gènere més enllà del nostre barri, us recomanem que feu un cop d’ull a la segona edició del Xancletes Liles, amb un especial sobre Sangre Fucsia, Píkara Magazine i l’Observatori IQ… tot vostre!