Des de l’estiu :: Recull de les fases de la vida a Venus

La vida a Venus continua. Malgrat les diferents fases que ha experimentat l'edifici al llarg del curs, no s'ha arribat a cap acord vers la problemàtica que l'envolta. El bloc de pisos, això sí, ha captat l'atenció, fins i tot, del president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

 

     

 

El passat 27 d'octubre, part del bloc Venus va quedar sense llum després que Endesa tallés el subministrament elèctric a l'escala número 9. Fins a vuit dies van estar els veïns i les veïnes sense electricitat, però la incidència no era un cas aïllat. La companyia va justificar la decisió apuntant a la saturació de connexións no regularitzades i la sobrecarrega de tensió per les demandes elevades d'energia per les instal·lacions fetes als pisos.

 

     

 

La problemàtica de Venus va trascendir els límits del propi barri. La Paqui, veïna de La Mina, va participar al programa "Jo pregunto" de TV3 per fer ressò de la situació que vivia l'edifici i fer-ne conscient al propi president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont.

L'aparició va generar gran impacte comunicatiu. Tant és així que la Paqui va ser entrevistada posteriorment pel mitjà digital Crónica Global i pel portal sobre televisió del diario.es, “Ver tele!”.

 

     

 

El futur del bloc Venus va ser un dels temes a parlar en la reunió que diverses entitats del barri van protagonitzar al Palau de la Generalitat amb Carles Puigdemont. La trobada va servir per traslladar algunes de les inquietuds del barri al Govern.

El president es comprometia a visitar La Mina i a tractar la qüestió de l'edifici.

 

     

 

El president de la Generalitat complia amb la seva paraula. Acompanyat de la veïna Paqui Jiménez i de representants d'algunes entitats del barri, Carles Puigdemont portava a la pràctica la promesa que havia fet durant el mes de novembre.

 

Observem, per tant, que la realitat del bloc Venus no perd protagonisme en el barri. La seva història es remunta a anys enrere i el documental "15 anys a Venus" ens ajuda a ubicar-nos en els orígens del conflicte. Per saber-ne més, l'equip del desdelamina.net vam realitzar una entrevista als directors del documental, la Mariona Giner i el Sergi Pujolar.