DIA INTERNACIONAL DE LA DONA TREBALLADORA :: I Congrés de Dones del Barcelonès Nord

  • Categoria de l'entrada:desdelamina

Dones de Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs, entre altres, debatran sobre els usos del temps, la utilització dels serveis i els espais públics.

L’alcaldessa de Badalona, Maite Arqué, l’alcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, i la presidenta delegada de l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Immaculada Moraleda, signaran aquest dimecres, 7 de març, a les 13 hores, a la sala de reunions de la tercera planta de l’edifici municipal situat al carrer Francesc Layret, 42-46 (edifici de l’antic Banc Central) el conveni de col·laboració per la posada en marxa i desenvolupament del I Congrés de Dones del Barcelonès Nord “Construïm ciutats igualitàries” que es celebrarà a Santa Coloma de Gramenet divendres 9 de març i a Badalona dissabte dia 10. L’acte comptarà també amb la presència dels alcaldes de Sant Adrià de Besòs, Jesús Maria Canga, i de Montgat, Jordi Ràmia.

Aquest I Congrés de Dones del Barcelonès Nord neix amb la voluntat i el compromís d’avançar en els mecanismes de participació social i política de les dones i amb la finalitat de debatre i aconseguir propostes per assolir unes ciutats més igualitàries.

Les dones de Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Montgat i Tiana debatran temes relacionats amb els usos del temps, la utilització dels serveis i els espais públics i les xarxes de relació i convivència.

L’objectiu és afavorir espais de debat, participació i reflexió entorn a les necessitats i les demandes de les dones, per tal de fer que la seva perspectiva estigui cada cop més present en les polítiques que es desenvolupen en l’àmbit local. També es pretén sensibilitzar la gent de la importància de la participació de les dones en la presa de decisions de les polítiques d’igualtat de les nostres ciutats.

Divendres 9 de març, a les 19 hores, es farà al Teatre Segarra de Santa Coloma de Gramenet l’acte inaugural del Congrés i dissabte, 10 de març, de les 10 a les 19 hores es celebrarà el Congrés al BCIN de Badalona.