El 2019 s’estrena amb nous tallers i activitats pels adrianencs i adrianenques!

Havent superat els dies de Nadal, ja no queden més excuses per tornar a posar fil a l’agulla i iniciar les nostres activitats. Arrenca un nou trimestre i, com sempre, arriba carregat de tallers i propostes formatives per a la gent del barri i de Sant Adrià del Besòs.

El mes de gener aposta fort pels jocs, el manga, la música i l’esport al Centre de Producció Cultural i Juvenil Polidor. Els tornejos de billar i de ping-pong, els videojocs i els ritmes urbans seran protagonistes durant aquest inici d’any. També la proposta de tallers ens resulta interessant: al Polidor, aquest trimestre, ens animen a millorar el nostre nivell d’idiomes, a aprendre a tocar la guitarra i a endinsar-nos en el món del dibuix manga.

A més, per als més joves, s’ofereixen assessories d’orientació laboral i acadèmica i de mobilitat europea… el Polidor arrenca el 2019 amb molta energia!

Calendari d'activitats del mes de gener al Polidor

Si el que us agraden són les noves tecnologies, el Punt Òmnia PES La Mina us ofereix dos cursos per a convertir-vos en autèntics experts digitals. Cada dilluns, de 17.30 a 18.30h, apreneu a fer un ús avançat dels vostres dispositius. Portàtils, càmeres, tablets… res es resistirà a les vostres mans després d’aquest intensiu!

I si el que voleu és centrar-vos en dominar el vostre mòbil, no deixeu escapar l’oportunitat d’apuntar-vos al curs que organitzen cada dimecres. També de 17.30 a 18.30h, convertiu-vos en un ninja treient tot el suc de les vostres aplicacions!

També per a les més artístiques hi ha un espai al Punt Òmnia PES La Mina. En aquest cas, podreu deixar volar la vostra imaginació al Club d’escriptura creativa, una oportunitat per estimular la vostra vessant més literària, cada dimarts, de 17 a 18.30h.

Si esteu interessades en qualsevol d’aquests espais, envieu un correu demanant més informació o sol·licitant participar-hi a peslamina@xarxaomnia.gencat.cat o trucant al 933 811 578.

Cartell tallers d'hivern al Punt Òmnia PES La Mina

Les activitats en família, la música, la cooperació veïnal o la salut hi tenen cabuda en la programació trimestral del Centre Cívic del Besòs. La cultura i l’aprenentatge compartit són protagonistes en les activitats que us planteja aquest espai. Des de fer ioga amb nadons a cuinar per compartir, fer tallers de guitarra per nivells o practicar la dansa oriental!

programació tallers Centre Cívic Besòs

Per la seva banda, el Casal Cívic Sant Adrià del Besòs – La Mina també ha estrenat el calendari d’activitats de gener a l’abril. Entre les propostes, trobem:

 • Fem reforç, Vine i t’ajudarem a fer els deures!: del 4 de febrer a l’11 d’abril, els dilluns i dimecres, de 17.15 a 18.15 h – grup 1 i els dimarts i dijous, de 17.15 a 18.15 h – grup 2.
 • Juguem a Tennis taula – ping pong. Vine i aprèn a jugar a tennis taula!: del 8 de febrer al 12 d’abril. Divendres, de 17 a 18h.
 • Escola de Futbol Kali Zor: del 16 de gener al 12 de abril, els dimecres i divendres, de 17 a 18 h.
 • Goma Eva: del 19 de febrer al 26 de març. Els dimarts, de 15.30 a 17 h.
 • Cuina mediterrània: del 18 de febrer al 25 de març. Els dilluns, de 17 a 19 h.
 • Defensa personal per Dones: del 18 de gener al 12 de abril. Els dilluns, dimecres i divendres, de 18 a 19.30 h.
 • Gymba. Tonifica el teu cos al millor ritme!: del 8 de febrer al 12 d’abril. Els divendres, de 10.30 a 11.30 h.
 • En forma I. Programa de Gent Gran de l’Obra Social “La Caixa”. Dates i horari a concretar.
 • Viure com jo vull. Programa de Gent Gran de l’Obra Social “La Caixa”. Dates i horari a concretar.
 • Sevillanes: del 5 de febrer al 9 d’abril. Els dimarts, de 18 a 19 h.
 • Sardanes: del 6 de febrer al 10 d’abril. Els dimecres, de 15 a 16 h.
 • Pregó del Rei Carnestoltes: 25 de febrer, de 16 a 19 h.
 • Setmana del Poble Gitano: de l’1 al 5 d’abril. De dilluns a divendres, de 16 a 19 h.

 

La Biblioteca de Sant Adrià ens presenta també les seves activitats. Cada divendres, gaudiu del dia del préstec: amb el servei de préstec, us endureu un llibre d’obsequi!

La lectura per als més joves mai no havia estat tan fàcil: els dilluns, a les 18h, us espera l’obra de Manuel de Pedrolo “El Mecanoscrit del segon origen”. I ara, a més, també els dimarts, de 18 a 19h i de 19 a 20h, i els dijous, de 18 a 19h, nou Club de lectura fàcil!

Si voleu aprendre nous idiomes, converseu en diferents llengües el tercer dimecres del mes, de 16 a 17h, o sumeu-vos a la tertúlia literària en anglès cada dijous a partir de les 19h.

Una altra tertúlia possible, però en aquest cas en català, tindrà lloc el dijous 31 de gener a les 19h. En aquest cas, es comentarà sobre la novel·la “El ferrocarril subterrani”, de Colson Whitehead.

El Club de les Paraules, amb el suport de Dones del Futur, us espera en un espai per treballar la creativitat jugant amb les paraules. El dimecres 16, a les 19h!

I per als més menuts de casa, el Programa Lecxit, el club dels deures, l’hora del conte o el taller infantil d’anglès bàsic completen l’àrea d’activitats infantils. Trobareu més informació a través del correu electrònic b.st.adriab@diba.cat.

 

La Biblioteca Font de La Mina també ens ha fet arribar la seva programació. Gaudiu de l’exposició de llibres sobre dansa, del 7 al 31 de gener; apunteu-vos a les classes d’alfabetització en castellà, cada dimecres, de 10 a 12h, i cada dijous, de 15.30 a 17h; o sumeu-vos a l’activitat MinaArt, on hi col·labora l’Institut Escola, els dilluns 14 i 21 de gener, de 14.45 a 15.45h.

També el programa Lecxit, l’hora del conte o La Capsa de Contes, entre d’altres, es preparen per rebre als més menuts! Demaneu més informació a través del correu b.st.adriab.fm@diba.cat o trucant al 93 462 15 41.

 

Per a les dones del nostre municipi, el Centre d’Informació i Orientació de la Dona (CIOD) ha elaborat una programació de tallers que es posaran en marxa el mes de febrer i s’allargaran fins al maig. Aquestes ajudaran a millorar la inspiració femenina a través de la iniciació a la ceràmica artesanal, el dibuix, el teatre o el cant. També estan previstes iniciatives per tenir cura del propi cos i una activitat on es podran conèixer les històries de dones refugiades. 

Si esteu interessades, inscriviu-vos a partir del dimarts 15 de gener! Per a més informació, demaneu a través del correu infodonaciod@sant-adria.net.