El confinament al #barriLaMina: algunes claus per mantenir-nos informades i cuidar-nos

  • Categoria de l'entrada:Societat

Davant la situació d’estat d’alarma en què es troba el país a causa del Coronavirus, des del desdelamina.net hem volgut facilitar-vos una mica d’informació per tenir cura del confinament al nostre barri. És important que al llarg dels propers dies ens mantinguem tranquil·les i ens cuidem les unes a les altres. Per a fer-ho, cal que respectem les mesures preses a causa del confinament i seguim les recomanacions de les nostres professionals de la salut.

Som conscients que estem vivint dies d’incertesa que reclamen la nostra capacitat d’adaptació i la responsabilitat col·lectiva. També sabem que la informació que ens arriba a través dels mitjans de comunicació és massiva i evoluciona constantment. Per aquest motiu, i davant dels possibles dubtes que us puguin sorgir al llarg dels propers dies, hem volgut facilitar-vos les adreces i contactes digitals dels serveis de proximitat del nostre barri. Així mateix, us compartim algunes propostes que s’estan movent per les xarxes socials i que us faran més amens els dies de confinament a les vostres cases.

L’Ajuntament de Sant Adrià del Besòs ha fet públic a través de la seva pàgina web i de les xarxes socials informacions relatives a les activitats i els serveis suspesos a causa del Coronavirus i les mesures pel confinament. Concretament, a través del seu Twitter, @AjSantAdria, ha compartit un fil en relació al moviment #QuedateEnCasa, on facilita consells i recomanacions per cuidar-nos entre totes. 

El fil també facilita el test digital #CoronaVirusStop, per mesurar els possibles símptomes que pugueu experimentar,  i alguns telèfons de contacte de proximitat (per a dubtes sanitaris, emergències, del CAP La Mina o d’atenció telefònica de l’Ajuntament de Sant Adrià):

El fil de l’Ajuntament també destaca la importància de no saturar els centres de salut. Una demanda que des del CAP La Mina també ens ha arribat a nosaltres i que hem volgut compartir a través de les nostres xarxes socials (@desdelamina). Us recordem que podeu seguir i compartir les novetats del centre de salut del nostre barri a través de l’etiqueta #CAPLaMina a les xarxes socials.

D’altra banda, l’Ajuntament de Sant Adrià, amb l’ajuda d’entitats socials del barri, ja ha posat en marxa un dispositiu de gestió i d’entrega de les targetes per a les famílies que disposin de beques menjador. L’import de les targetes haurà de permetre garantir menjar per a deu dies, amb possibilitat de recàrrega. El propi Ajuntament ho explica a Twitter a través del següent fil:

Sabem també que des del passat 26 d’abril, els infants i adolescents de les nostres llars poden sortir al carrer acompanyats per un adult, i que es pot sortir a fer esport en unes franges determinades. En aquest sentit, l’Ajuntament i algunes entitats del barri de La Mina també han volgut informar de les mesures que cal prendre per mantenir la prevenció i la seguretat.

També ho ha fet per als establiments i bars que tinguin pensat reobrir durant la Fase 1 a través d’un fil amb recomanacions per seguir el protocol de comunicació al propi Ajuntament.

Aquests dies són també per demostrar la nostra solidaritat. I una manera de fer-ho és a través de la creativitat. A les xarxes socials hem trobat algunes iniciatives que s’estan promovent des del teixit associatiu del nostre barri i que ens comparteixen idees per passar el confinament d’una manera més amena i en familia. 

En són exemples les propostes de La Capsa dels Jocs (@lacapsadelsjocs), a través de les etiquetes #lluitemjuntes i #siguemResponsables, les iniciatives del Casal Infantil La Mina (@casalmina) amb #NoDeixisdeJugar o els recursos facilitats pel Punt Òmnia PES La Mina (@po_peslamina) per facilitar les tasques digitals del teletreball i acompanyar als infants i joves en les seves tasques educatives a través del suport virtual.

I és que el veïnatge està sent protagonista també a les xarxes socials. Ho vèiem a través del vídeo elaborat pel Casal Infantil amb els infants i joves del nostre barri, a través de la mirada d’un usuari de Twitter, que retratava com està vivint el confinament la nostra comunitat, i dels aplaudiments massius de la població a la policia que s’han fet virals a la xarxa i als mitjans de comunicació.

En aquest sentit, volem destacar també l’activitat del Servei de Suport a les comunitats veïnals de La Mina, que han posat en marxa una campanya digital d’acompanyament per prevenir la propagació del virus.

I volem fer una menció especial a les nostres famílies. A les mares, els pares i les persones que estan al càrrec dels infants i joves del barri. Per a ells, que ho han fet tot perquè no falti res a les cases, el Casal Infantil La Mina els ha dedicat un vídeo de reconeixement:

Si voleu estar más informades de l’actualitat del nostre barri i del municipi, podeu consultar els mitjans de comunicació locals, el Línia Nord i Ràdio La Mina, amb 16 episodis podcast especials amb informació actualitzada, i els comunicats oficials de l’Ajuntament de Sant Adrià.

Recordeu que també podeu compartir la vostra narració d’allò que viviu al barri i informar-vos a través de l’etiqueta #barriLaMina, activa especialment al Twitter. També us animem a utilitzar l’etiqueta #forçaSantAdrià, per donar suport a la nostra població a través del món digital!