El nou CAP del barri més a prop

Al barri, el CAP és un dels serveis més destacats per la seva utilitat, presencia i historia. Dins del Pla de Transformació del barri és plantejava una ampliació però es trobava en fase de projecte.
La setmana passada, a l’ordre del dia de la comissió de salut del Parlament de Catalunya, es va proposar i aprovar una resolució sobre l’execució del projecte. 

 retols_CAP.png

Arran d’aixo ICV-EUiA ens ha fet arribar la següent informació sobre el CAP i l’execució del projecte.

"Ahir dijous 22 de setembre s’ha aconseguit aprovar al Parlament la dotació pel nou CAP de la Mina de Sant Adrià gràcies a la proposta d’ICV-EUIA perque estigui llest el 2013.

La transformació del barri de la Mina ha estat i continua sent un objectiu prioritari per a la ciutat de Sant Adrià de Besòs i també el Pla de transformació del barri La Mina té com a objectiu un seguit d’actuacions urbanístiques, socials, educatives i laborals, integrades de forma global i coordinades per obtenir a mig i llarg termini un barri en condicions plenes d’habitabilitat, enfortit socialment i comunitàriament, un barri integrador on es conviu de forma cívica, respectuosa i responsable.

En les línies d’actuació urbanística i de salut es va aprovar la construcció d’un nou centre d’assistència primària per substituir el centre actualment existent i així millorar la prevenció i atenció sanitària del barri, i donar un espai adient de treball a l’equip de professionals que atenen la població i que estan plenament integrats en la tasca de transformació del barri des de fa molts anys.

Actualment el procés de transformació urbanística de La Mina està en el seu tram final i la construcció del CAP La Mina és un element important des del punt de vista d’equipaments i també social i de millora de la salut de la població. La construcció del nou CAP de La Mina té la llicència d’obra concedida des de 2008 i és efectiva la cessió del terreny de 1.004 m2 per part de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs al carrer Francesca Bonnemaison amb avinguda Manuel Fernández Márquez.

Per aquests motius, el Grup Parlamentari d’Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa va presentar i aconseguir que s’aprovés ahir al Parlament de Catalunya la proposta de resolució que insta el Govern executar l’obra del projecte del nou centre d’assistència primària del barri de La Mina de Sant Adrià de Besòs."

La publicació d’aquesta mateixa nota al diari digital Àrea Besòs van obrir tot un reguitzell de comentaris i respostes entre diferents representants de les agrupacions locals d’ICV-EUiA i CiU.

Mireia Hernàndez va publicar al seu perfil de FaceBook la seguent comunicació:

"El nou CAP de La Mina de Sant Adrià de Besòs va ser un projecte anunciat per la Consellera de Salut Marina Geli (PSC) l’any 2005 i que havia d’estar acabat el 2007. En el seu moment, la Consellera Geli va assegurar que no es retardaria perquè les obres en barris en procés de millora eren prioritàries, però la veritat va resultar molt diferent: el CAP de La Mina va ser un projecte redactat sense dotació econòmica, i és per això que el Tripartit no va poder complir la seva promesa. Si ICV-EUiA hagués plantejat la moció l’any 2008, (donat que ja es disposava de llicencia d’obres i cessió dels terrenys), a dia d’avui el CAP estaria en ple funcionament, però no ho va fer. La realitat és que ha estat l’actual Govern de la Generalitat,qui va aprovar el passat 3 de juny, incloure la licitació del nou CAP en els pressupostos de 2011. De tota manera, agraïm a ICV-EUiA l’interès que mostra per la nostra ciutat, quina llàstima que no mostressin el mateix interès quan governaven."